Ντέιβιντ Ατένμπορο: «Η φύση βρίσκεται σε κρίση αλλά μπορούμε να τη σώσουμε»

Ντέιβιντ Ατένμπορο: «Η φύση βρίσκεται σε κρίση αλλά μπορούμε να τη σώσουμε» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο προειδοποίησε ότι «η φύση βρίσκεται σε κρίση» και προέτρεψε τους ανθρώπους να ενωθούν αναλαμβάνοντας δράση για να τη σώσουν.

Ο Άγγλος φυσικός ιστορικός, υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, ο οποίος έχει παρουσιάσει τις σειρές ντοκιμαντέρ Planet Earth και The Blue Planet έκανε έκκληση για διάσωση του πλανήτη στο πλαίσιο κοινής πρωτοβουλίας της Βασιλικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών (RSPB), του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) και του National Trust (Οργανισμού Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών) με στόχο την ανάσχεση της καταστροφής της φύσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκστρατείας «Save Our Wild Isles» και προλογίζοντας κοινή δήλωση των διευθυντικών στελεχών των τριών οργανισμών ανέφερε ότι η «καταπληκτική άγρια ζωή και τα άγρια μέρη» της χώρας «καταστρέφονται με τρομακτική ταχύτητα».

Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, πρεσβευτής του WWF, μιλώντας μετά τη μετάδοση του πρώτου επεισοδίου της νέας του σειράς στο BBC Wild Isle -το πρώτο σετ στο Ηνωμένο Βασίλειο-, δήλωσε ότι ωστόσο εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

«Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ή πού ζει, μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο στην αποκατάσταση της φύσης» είπε. «Είναι εύκολο να νιώθουμε συγκλονισμένοι ή ανίσχυροι από την κλίμακα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, αλλά έχουμε τις λύσεις. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, γιατί παρόλο που η φύση βρίσκεται σε κρίση, τώρα είναι η ώρα για δράση και μαζί μπορούμε να τη σώσουμε» ανέφερε, σύμφωνα με τον Guardian.

Η εκστρατεία υπογραμμίζει την ταχεία μείωση των αυτόχθονων άγριων ειδών και στοιχεία της δείχνουν ότι στη Σκωτία σχεδόν τα μισά (49%) των ειδών πτηνών έχουν μειωθεί αριθμητικά από το 1994 και ότι ένα στα εννέα είδη απειλείται με εξαφάνιση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM