Σε 10.000 νέες απολύσεις αναμένεται να προχωρήσει ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ προχωρώντας παράλληλα σε «πάγωμα» προσλήψεων στο πλαίσιο του «έτους αποτελεσματικότητας» της εταιρείας.
Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται λιγότερο από έξι μήνες μετά την ανακοίνωση 11.000 απολύσεων από την εταιρεία. Στο αποκορύφωμά της το 2022, η Meta είχε φτάσει τους 87.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, με σημαντικό μέρος των προσλήψεων αυτών να πραγματοποιούνται από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η αναδιάρθρωση και οι απολύσεις στις τεχνολογικές ομάδες της Meta αναμένονται στα τέλη Απριλίου και στις επιχειρηματικές ομάδες στα τέλη Μαΐου.
Ο τελικός στόχος της αναδιάρθρωσης είναι «η βελτίωση της οργανωτικής αποτελεσματικότητας, η δραματική αύξηση της παραγωγικότητας και των εργαλείων των προγραμματιστών, η βελτιστοποίηση της κατανεμημένης εργασίας και πολλά άλλα», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ.
«Ένας πιο λιτός οργανισμός θα εκτελεί τις υψηλές προτεραιότητές του ταχύτερα. Οι άνθρωποι θα είναι πιο παραγωγικοί και η δουλειά τους θα είναι πιο διασκεδαστική και ικανοποιητική. Θα γίνουμε ακόμη μεγαλύτερος "μαγνήτης" για τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους», πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση του Ζούκερμπεργκ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της εργασίας εξ αποστάσεως για μηχανικούς.
«Η πρώιμη ανάλυσή μας από τα δεδομένα απόδοσης δείχνει ότι οι μηχανικοί που είτε εντάχθηκαν στη Meta αυτοπροσώπως και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε απομακρυσμένες θέσεις είχαν καλύτερες επιδόσεις κατά μέσο όρο από τους ανθρώπους που εντάχθηκαν απομακρυσμένα [...]Σας ενθαρρύνω όλους να βρείτε περισσότερες ευκαιρίες να εργάζεστε με τους συναδέλφους σας αυτοπροσώπως», ανέφερε.
Η μετοχή της Meta ανέβηκε στην είδηση των απολύσεων, σημειώνοντας άνοδο 5,82%, παρά τις αναταράξεις των τελευταίων ημερών στις παγκόσμιες αγορές και κυρίως στον τεχνολογικό τομέα. Αναλυτές της Jeffries νωρίτερα τον Μάρτιο, είχαν προτείνει περισσότερες απολύσεις στην εταιρεία: «Πιστεύουμε ότι χρειάζονται περισσότερες μειώσεις προσωπικού για να αντισταθμιστούν τα τελευταία δύο χρόνια οι υπερβολικές προσλήψεις».
Με πληροφορίες από Guardian