Google: Στάση εργασίας στο Λονδίνο, για τις απολύσεις εργαζομένων

Βρετανία-Google: Μεγάλη κινητοποίηση για τις απολύσεις από εκατοντάδες εργαζομένους Facebook Twitter
Φωτ.:EPA
0

Μεγάλη κινητοποίηση από εκατοντάδες υπαλλήλους της Google στα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο έλαβε χώρα σήμερα εξαιτίας των τελευταίων απολύσεων.

Η στάση εργασίας των εργαζομένων στην Google Λονδίνου πραγματοποιήθηκε μετά από μια διαμάχη που είχαν σχετικά με τις απολύσεις, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Τότε που η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, ανακοίνωσε ότι απολύει 12.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, που αντιστοιχεί στο 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Η κίνηση αυτή έγινε εν μέσω ενός κύματος απολύσεων σε διάφορες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στον τεχνολογικό τομέα, στο πλαίσιο του οποίου εταιρείες απέλυσαν πάνω από 290.000 εργαζόμενους από την έναρξη της χρονιάς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Layoffs.fyi.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Unite, στο οποίο ανήκουν εκατοντάδες υπάλληλοι της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία αγνόησε τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι υπάλληλοί της.

«Τα μέλη μας είναι ξεκάθαρα: η Google πρέπει να ακούσει την ίδια της τη συμβουλή της να μην είναι κακή», δήλωσε ο περιφερειακός υπεύθυνος της Unite Ματ Γούελι. «Οι εργαζόμενοι και η Unite δεν θα υποχωρήσουν μέχρι η Google να επιτρέψει στους εργαζόμενους πλήρη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, να συμμετάσχουν σωστά στη διαδικασία διαβούλευσης και μέχρι να αντιμετωπίσει το προσωπικό με το σεβασμό και με την αξιοπρέπεια που του αξίζει».

Απολύσεις στην Google: Κινητοποιήσεις στην Ευρώπη

Aνώτερα διοικητικά στελέχη της εταιρείας συμμετέχουν σε συνομιλίες για απολύσεις σε πολλά τμήματα της Ευρώπης, συμβαδίζοντας με τους κατά τόπους εργασιακούς νόμους.

Τον περασμένο μήνα, οι εργαζόμενοι στα γραφεία της εταιρείας στη Ζυρίχη της Ελβετίας πραγματοποίησαν ανάλογη στάση εργασίας με τους εκπροσώπους τους να ισχυρίζονται ότι η Google είχε απορρίψει τις προτάσεις τους να περιορίσει τις απολύσεις.

Η Google απασχολεί περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ρωσος εμπορος οπλων

Διεθνή / WSJ: Ο Ρώσος «έμπορος του θανάτου» επέστρεψε στο διεθνές εμπόριο όπλων μετά την απελευθέρωσή του από τις ΗΠΑ

Φέρεται να προσπαθεί να μεσολαβήσει για την πώληση μικρών όπλων στους Χούτι της Υεμένης - Ελληνοαμερικανός ο δικηγόρος της που τον εκπροσώπησε στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

Διεθνή / Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

«Είδαμε παιδιά με τραύματα από μία μόνο σφαίρα στο κεφάλι, κάτι που πρέπει να συμπεράνετε ότι αποτελεί σκόπιμη κίνηση» καταγγέλλει ένας χειρουργός
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Το προφίλ των πέντε βιαστών της Ζιζέλ που θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Συνταξιούχος, άνεργος και άλλοι τρεις από τους 50 βιαστές της ναρκωμένης Ζιζέλ στο εδώλιο

Αυτή την εβδομάδα θα εξεταστούν στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν 5 από τα τέρατα που βίαζαν την Ζιζέλ Πελικό - Τι ισχυρίζονται ο Ντιντιέ Σ., ο Καρίμ Σ., ο Βενσάν Σ., ο Ζαν Μαρκ Λ. και ο Πατρίκ Α.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

Διεθνή / Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM