Σούπερ μάρκετ απολύει εργαζόμενο επειδή πήρε τρόφιμα από τα σκουπίδια

Σούπερ μάρκετ απολύει εργαζόμενο επειδή πήρε τρόφιμα από τα σκουπίδια Facebook Twitter
0

Ο 59χρονος Καντέρ, που εργάζεται στο πολυκατάστημα Monoprix Canebière στη Μασσαλία εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται ξαφνικά ένα βήμα πριν την ανεργία, επειδή έκανε το μεγάλο λάθος να πάρει μερικά πεπόνια και δύο μαρούλια από κάδο απορριμμάτων του καταστήματος, προκειμένου να ταίσει τα έξι του παιδιά. Σε κανέναν δεν φαίνεται τόσο μεγάλο αμάρτημα αυτό του έκανε ο Καντέρ, για τη διεύθυνση του καταστήματος όμως είναι ένα λάθος που οδηγεί στην απόλυση του και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. Η εταιρία υποστηρίζει ότι ο κανονισμός απαγορεύει στους εργαζόμενους να αφαιρούν τρόφιμα από τους κάδους με την αιτιολογία ότι αφού είναι εκεί, αυτό σημαίνει πως είναι ακατάλληλα για κατανάλωση. Για τον Καντέρ όμως που παίρνει 1.100 ευρώ το μήνα, τα οποία είναι και τα μοναδικά που μπαίνουν στο σπίτι με τα έξι παιδιά, τα πεπόνια και τα μαρούλια ήταν η αφορμή για ένα πιό “πλούσιο” δείπνο.

Σε δηλώσεις του, ο άρρωστος και αδύναμος Καντέρ αρνείται ότι η πράξη του είναι κλοπή, όπως τον κατηγορεί η εταιρία. Άλλωστε κλοπή από τα σκουπίδια πως μπορεί να γίνει; “Δεν έκλεψα! Εψαξα για να βρω να φάω, αυτό είναι όλο. Η οικογένεια μου δεν ξέρει τι συνέβη. Δεν θέλω να τους πω τίποτα. Και δεν ξέρω τι θα κάνουμε αν απολυθώ, σε δυο χρόνια βγαίνω στη σύνταξη. Οκτώ χρόνια εργάζομαι εδώ και δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα, δεν αρρώστησα, δεν καθυστέρησα. Είμαι ένας καλός εργαζόμενος. Δεν έχω αρκετά λεφτά για να αγοράσω τα απαραίτητα, είναι η πρώτη φορά που πήρα τρόφιμα από τον κάδο”, ψελλίζει σαστισμένος ο Καντέρ.

“Είναι υπόδειγμα εργαζομένου. Πάντα με ένα “ναι κύριε”, “όχι κύριε”. Από τότε που τον έθεσαν σε αργία, έχει ένα απλανές βλέμμα. Είναι δυό χρόνια πριν από τη σύνταξη. Φοβάμαι για το χειρότερο αν απολυθεί. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις...”, δηλώνει ο Sami Sekkaoui, μέλος του συνδικάτου των εργαζομένων στο Monoprix Canebière.

Ο Καντέρ υποστήριξε ότι δεν ήξερε τον κανονισμό, όμως ήδη βρίσκεται σε αναγκαστική άδεια και τη Δευτέρα η διοίκηση του καταστήματος θα πάρει την τελική απόφαση για την τύχη του. Οι επιλογές είναι τρείς: Προειδοποίηση, απόλυση με αποζημίωση, απόλυση χωρίς αποζημίωση. Μέχρι σήμερα η τρίτη επιλογή ήταν η πιο πιθανή. Τώρα που η περίπτωση του Καντέρ έγινε θέμα στα ΜΜΕ, ίσως οι διευθύνοντες με τα γεμάτα ψυγεία δείξουν κάποιο οίκτο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM