Ο Πούτιν επισκέφθηκε τις κατεχόμενες περιοχές της Χερσώνας και του Λουγκάνσκ

Ο Πούτιν επισκέφθηκε τις κατεχόμενες περιοχές της Χερσώνας και του Λουγκάνσκ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στις κατεχόμενες περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουγκάνσκ στη νότια και ανατολική Ουκρανία μετέβη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν όπου συνάντησε στρατιωτικούς που έχουν αναπτυχθεί εκεί στο πλαίσιο του πολέμου που μαίνεται για πάνω από έναν χρόνο.

Στην ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας, δεν διευκρινίζεται πότε έγινε η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στις εν λόγω περιοχές. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο Πούτιν χαιρέτισε τους στρατιωτικούς στις περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουγκάνσκ με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα των Ορθοδόξων προχθές, Κυριακή, και τους προσέφερε θρησκευτικές εικόνες.

«Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέβη στο γενικό επιτελείο της στρατιωτικής μονάδας "Dniepr" στην περιφέρεια της Χερσώνας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε εκεί με τον διοικητή των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, τον στρατηγό Μιχαήλ Τεπλίνσκι, και άλλους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν για την κατάσταση στις περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, των οποίων η Ρωσία ανακοίνωσε την προσάρτηση τον Σεπτέμβριο.

Ο Πούτιν επισκέφθηκε τις κατεχόμενες περιοχές της Χερσώνας και του Λουγκάνσκ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην περιφέρεια της Χερσώνας μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ο ρωσικός στρατός αποχώρησε από την πόλη της Χερσώνας, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, τον Νοέμβριο του 2022 για να αναδιπλωθεί στην άλλη όχθη του Δνείπερου.

«Είναι σημαντικό για μένα να μάθω την άποψή σας για την κατάσταση, να σας ακούσω, να ανταλλάξουμε πληροφορίες», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν μετέβη επίσης στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, στην πρώτη επίσης επίσκεψη που πραγματοποιεί εκεί, για να συναντηθεί με τους στρατιωτικούς του γενικού επιτελείου της ρωσικής Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM