Η πράσινη σκόνη του τσαγιού matcha χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα για να διαλυθεί στο νερό, όμως απαιτείται ένας ολόκληρος χρόνος για να αναπτυχθεί. Όσο πιο πράσινη είναι, τόσο πιο απαλή και πιο σύνθετη είναι η γεύση του τσαγιού.
Αλλά δεν είναι όλα τα matcha ίδια. Στην τελειότερη ποιότητά του, το matcha αποτελεί βασικό μέρος των ιαπωνικών τελετών, κάτι που εξηγεί την υψηλή τιμή του. Ο Jintaro Yamamoto, διευθυντής μιας φάρμας τσαγιού 180 ετών, μίας από τις παλαιότερες στο Uji της Ιαπωνίας, αποκαλύπτει τα μυστικά αυτού του εξαιρετικού αφεψήματος.
Πηγή: Insider Business