Κένυα: Δεν πέθαναν και οι 109 από νηστεία- Πολλά παιδιά δολοφονήθηκαν

Κένυα: Δεν πέθαναν και οι 109 από νηστεία- Πολλά παιδιά δολοφονήθηκαν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι 109 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, που εντοπίστηκαν νεκροί στο δάσος Σακαχόλα στην Κένυα, θεωρείτο μέχρι σήμερα ότι «νήστεψαν μέχρι θανάτου για να συναντήσουν τον Ιησού». 

Ωστόσο, οι 30 νέες νεκροψίες που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην περιοχή της Κένυας, έδειξαν ότι υπήρχαν θάνατοι που δεν οφείλονταν στην ασιτία, αλλά πρόκειται για ανθρωποκτονίες. Μάλιστα, εντοπίστηκαν περιπτώσεις παιδιών που δολοφονήθηκαν με άγριο τρόπο και πέθαναν από ασφυξία.

«Περισσότεροι από αυτούς πέθαναν από την πείνα, διότι στις 20 νεκροψίες που κάναμε εντοπίσαμε χαρακτηριστικά ανθρώπων που πέθαναν από ασιτία», επεσήμανε χθες Τρίτη το βράδυ ο Τζόνανσεν Όντουορ, αξιωματούχους της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Κένυας, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση και στις νεκροψίες που έδειξαν ανθρωποκτονίες. 

«Ένα παιδί έφερε κάκωση στο κεφάλι» που οφειλόταν σε χτύπημα με αμβλύ αντικείμενο, εξήγησε ο Όντουορ.

Σε ένα άλλο παιδί «ήταν εμφανή τα σημάδια του στραγγαλισμού», καθώς είχε «σπασμένα οστά στον λαιμό», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι οι ιατροδικαστές είναι «σίγουροι ότι στραγγαλίστηκε».

Εξάλλου δύο ενήλικες πέθαναν «από ασφυξία», αφού τους κάλυψαν το στόμα και τη μύτη, συνέχισε ο ίδιος. Επιπλέον, έξι πτώματα βρίσκονταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, γεγονός που εμπόδισε τους ιατροδικαστές να καθορίσουν την ηλικία τους.

Χθες η δικαιοσύνη της Κένυας απήγγειλε κατηγορίες για «τρομοκρατία» εναντίον 18 ανθρώπων, ανάμεσά τους ο πάστορας της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, Πολ Μακένζι. 

Κένυα: Ο πρώην οδηγός ταξί που έγινε πάστορας 

Ο Πολ Μακένζι Νθένγκε, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι ώθησε τους οπαδούς του να πεθάνουν από την πείνα στην ανατολική Κένυα, είναι ένας πρώην οδηγός ταξί που το 2003 αυτοανακηρύχθηκε «πάστορας» και τα ακραία κηρύγματά του οδήγησαν δύο φορές στη σύλληψή του τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, ο Μακένζι κατηγορείται για τη «σφαγή της Σακαχόλα» που πήρε το όνομά της από την ονομασία του δάσους όπου βρέθηκαν τα μέχρι στιγμής 73 πτώματα. Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο έκανε λόγο για έργο «τρομοκρατών».

Στον ιστότοπο της οργάνωσής του αναφέρεται ότι η εκκλησία «ιδρύθηκε στις 17 Αυγούστου 2003 από τον υπηρέτη του Θεού Π.Ν. Μακένζι». Αφού ίδρυσε παραρτήματα σε πολλές περιοχές της Κένυας, η Διεθνής Εκκλησία των Καλών Ειδήσεων υπολογίζεται ότι έχει περισσότερα από 3.000 μέλη. 

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM