Μόνο αυτό μας έλειπε: ένας δορυφόρος θα μάς πέσει στο κεφάλι;

Μόνο αυτό μας έλειπε: ένας δορυφόρος θα μάς πέσει στο κεφάλι; Facebook Twitter
0

Δορυφόρος που ζυγίζει περίπου 6 τόνους έχει ξεφύγει από την τροχιά του και αναμένεται να φτάσει στην επιφάνεια της Γης την Πέμπτη, την Παρασκευή ή το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευμα  της Washington Post.

Το θέμα είναι, ότι όπως αναφέρει η εφημερίδα οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν που ακριβώς θα πέσει ο δορυφόρος  UARS. Οι συντεταγμένες της ΝΑΣΑ καλύπτουν ολόκληρο τον πλανήτη, μαζί και κατοικημένες περιοχές.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαστημικό απόβλητο που προσκρούει στη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα αναμένεται να πάρει φωτιά και να σπάσει σε περίπου 100 κομμάτια, δημιουργώντας μπάλες φωτιάς που θα είναι ορατές και τη μέρα. Λόγω της εισόδου στην ατμόσφαιρα αναμένεται να "επιβιώσουν" 26 κομμάτια, από τα οποία το πιο μεγάλο θα ζυγίζει περίπου 140 κιλά.


Σύμφωνα, πάντως, με τη NASA, ο UARS θα καταλήξει, κατά πάσα πιθανότητα, στη θάλασσα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM