Αθήνα, ανοχύρωτη πόλη...

Αθήνα, ανοχύρωτη πόλη... Facebook Twitter
0

Τα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης στην Ομόνοια έχουν οδηγήσει σε μείωση της εγκληματικότητας γύρω από την πλατεία, σύμφωνα με άρθρο της Καθημερινής. Όμως, όπως δείχνουν τα στοιχεία της αστυνομίας τα «εγκλήματα του δρόμου» αυξήθηκαν σημαντικά σε άλλες περιοχές του κέντρου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον απολογισμό της Γ.Α.Δ.Α για τις δράσεις της στην περίοδο Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2011, στην Κυψέλη τα περιστατικά αρπαγής τσαντών από “τσαντάκηδες” αυξήθηκαν κατά 760% ενώ στα Εξάρχεια υπάρχει μια έξαρση των ληστειών σε ποσοστό 290%.

Αθήνα, ανοχύρωτη πόλη... Facebook Twitter

Η κατάσταση που επικρατεί σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση οδηγεί τους κατοίκους στην εγκατάλειψη του κέντρου και στη μετακόμιση στα προάστια αλλά και στην επαρχία. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη του πριν από τρεις ημέρες στην “Πρωινή Γραμμή” του Σκάι υπάρχει μια γενικευμένη ανασφάλεια. «Τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα στο κέντρο αδειάζουν, εμείς δύο ξενοδοχεία θα προσπαθήσουμε να τα γεμίσουμε με νέους ανθρώπους, ενώ τα Χριστούγεννα θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανή και φωτεινή την πόλη με ελάχιστα λεφτά και τη βοήθεια των εμπόρων» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

«Υπάρχει γενικευμένη ανασφάλεια στους δήμους. Η δημοτική αστυνομία δεν είναι πραγματική αστυνομία. Η παρανομία, η πορνεία είναι δουλειά της αστυνομίας. Εμείς ξεκινήσαμε το πρόγραμμα «δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς» πρόσθεσε.

«Μέσα στον Οκτώβριο θα αρχίζει να καθαρίζει το κέντρο από τους τοξικοεξαρτημένους με τη μεταφορά των υποκαταστημάτων του ΟΚΑΝΑ» σημείωσε.

Για τα οικονομικά του Δήμου, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι περικόπηκαν πολλά έξοδα ενώ πέφτουν τα έσοδα, καθώς έχει μειωθεί και ο πληθυσμός της πόλης. «Δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη, προσπαθούμε να φέρουμε λεφτά από το ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ