Μητσοτάκης: Η λαϊκιστική αντιπολίτευση συνετρίβη, ενθαρρυντικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη

Μητσοτάκης: Η λαϊκιστική αντιπολίτευση συνετρίβη, ενθαρρυντικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία «νίκησε τη λαϊκιστική αντιπολίτευση» για δεύτερη συνεχή φορά, σημειώνοντας πως η άλλη πλευρά «συνετρίβη», κάτι που χαρακτήρισε «το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα» των εκλογών της 21ης Μαΐου

«Ουσιαστικά καταφέραμε να νικήσουμε τη λαϊκιστική αντιπολίτευση για δεύτερη συνεχή φορά. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη. Αν πετύχεις πραγματική αλλαγή, οι πολίτες θα σε επιβραβεύσουν στην κάλπη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, στην οποία παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη μετά τις εκλογές. 

«Το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα είναι πως όχι μόνο αυξήσαμε τις ψήφους μας, αλλά η λαϊκιστική αντιπολίτευση ουσιαστικά συνετρίβη. Έχουμε 20% διαφορά, πήραμε σχεδόν τις διπλάσιες ψήφους», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις πρώτες εκλογές 2023. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι Έλληνες επιβράβευσαν την κυβέρνηση «όχι μόνο για την πρόοδο της οικονομίας, αλλά και για το σχέδιό μας για το μέλλον». Επανέλαβε ότι η μεγαλύτερη προτεραιότητά του, αν εξασφαλίσει μια δεύτερη τετραετία, είναι η αύξηση των μισθών. Αλλά, συμπλήρωσε, «δεν μπορούμε να το κάνουμε υποθηκεύοντας το μέλλον, πρέπει να παραμείνουμε σε μονοπάτι δημοσιονομικής βιωσιμότητας». 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την εκτίμησή του πως η Ελλάδα θα κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα αν έχει «μια ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου». 

Μητσοτάκης: Το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας απειλεί ξεκάθαρα την κυριαρχία μας 

Η Κριστιάν Αμανπούρ δήλωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη βοήθεια που παρείχε η Ελλάδα στην Τουρκία, στον απόηχο του φονικού σεισμού. 

Ο πρωθυπουργός απάντησε πως έχει δημιουργηθεί ένα θετικό momentum, όπως υπογράμμισε πως γνωρίζει ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική δεν θα αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. 

«Είναι αναθεωρητική. Το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας ξεκάθαρα απειλεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Έχουμε υποχρέωση να τα υπερασπιστούμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε πως πάντα είναι έτοιμος για μια κίνηση καλής θέλησης και πρόσθεσε ότι ο τρόπος επίλυσης της βασικής διαφοράς, για τον ορισμό των θαλασσίων ζωνών, είναι το διεθνές δίκαιο. 

Αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ίδιος επανεκλεγούν, συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ελπίζω ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται. Αλλά ταυτόχρονα δεν είμαι αφελής και ξέρω πως η εξωτερική πολιτική των χωρών δεν αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη». 

Η απάντηση Μητσοτάκη για το βίντεο των NYT 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN, προβλήθηκε βίντεο που δημοσίευσαν πριν από λίγες ημέρες οι New York Times, το οποίο σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα δείχνει περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών. 

Η Κριστιάν Αμανπούρ ρώτησε τον πρωθυπουργό αν θα διατάξει τη διεξαγωγή πλήρους και ανεξάρτητης έρευνας για το βίντεο, όπως ζήτησε η Κομισιόν. «Το έχω κάνει ήδη, παίρνω πολύ σοβαρά αυτό το περιστατικό», απάντησε. 

Σε άλλο σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν εγκρίνει αυτή την πρακτική, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη. «Έχω κάνει πολλές φορές τη διάκριση ανάμεσα σε αυτή την απαράδεκτη πρακτική και την υποχρέωσή μας να αναχαιτίζουμε ανθρώπους στα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία και να ζητούμε από την τουρκική ακτοφυλακή να τους παραλάβει», δήλωσε, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό και την προστασία των συνόρων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM