ΗΠΑ: «Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα», λέει ο Τραμπ για τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους

ΗΠΑ: «Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα», λέει ο Τραμπ για τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

«Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα», είχε σχολιάσει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στο Fox News όταν είχε ερωτηθεί για την υποψηφιότητα της Νίκι Χέιλι, της μοναδικής γυναίκας υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Πλέον, οι υποψήφιοι για το χρίσμα πληθαίνουν. Μάικ Πενς, Κρις Κρίστι, Νταγκ Μπέργκαμ: τρεις Ρεπουμπλικάνοι που ετοιμάζονται να ριχθούν αυτή την εβδομάδα στην εκλογική μάχη, προσθέτοντας τα ονόματά τους σε έναν ολοένα και πιο μεγάλο κατάλογο υποψηφίων, κάτι που ενδέχεται να ωφελήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίθετα, με το 2016, όταν ο δισεκατομμυριούχος αιφνιδίασε τους πάντες όταν κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και στη συνέχεια τις εκλογές, αυτή τη φορά βρίσκεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου.

Κατά τους αναλυτές, η ύπαρξη πολλών υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, που όλοι τους προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία του Τραμπ, κινδυνεύει τελικά να διασπάσει τις ψήφους ωφελώντας τον πρώην πρόεδρο.

Η υποψηφιότητα του Μάικ Πενς

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Ευαγγελικός χριστιανός, ένθερμος αντίπαλος των αμβλώσεων ο Πενς το 2016 είχε βοηθήσει τον πρώην πρόεδρο να κερδίσει τις ψήφους των δεξιών χριστιανών.

Έπειτα από χρόνια που ήταν πιστός στον Τραμπ, ο πρώην αντιπρόεδρος άλλαξε στάση μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Η ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών μειώνει τις πιθανότητες του Πενς να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, καθώς πολλοί υποστηρικτές του Τραμπ τον θεωρούν «προδότη».

Στο πλαίσιο αυτό, η υποψηφιότητα του Πενς κινδυνεύει να πλήξει περισσότερο τις φιλοδοξίες του Ρον ΝτεΣάντις, παρά του Τραμπ. Όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος, έτσι και ο κυβερνήτης της Φλόριντα έχει έναν ιδιαίτερα συντηρητικό λόγο.

Δεύτερος ο Ρον ΝτεΣάντις

Βασικός αντίπαλος του Τραμπ, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν στη δεύτερη θέση, ο ΝτεΣάντις ελπίζει να διαψεύσει τις προβλέψεις.

Σύμφωνα με παρατηρητές, ελπίζει ο Τραμπ να βρεθεί εκτός παιχνιδιού λόγω των πολλών δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος του.

Η στρατηγική του ΝτεΣάντις συνίσταται κυρίως στο να προσπαθεί να προσελκύσει τους πολλούς υποστηρικτές του πρώην προέδρου, αποφεύγοντας να τον επικρίνει ανοικτά, μέχρι ο 76χρονος να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα.

«Οι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών μπορούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά αν οι κατηγορίες για βιασμό (και η επίθεση στο Καπιτώλιο) δεν κατάφεραν να επηρεάσουν την εκλογική βάση του Τραμπ, δεν θα το καταφέρουν ούτε αυτοί», προβλέπει η Αμάνι Ουελς- Ονιόχα ιδρύτρια εταιρείας πολιτικών συμβούλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM