Όλα έτοιμα για την παραίτηση Μπερλουσκόνι

Όλα έτοιμα για την παραίτηση Μπερλουσκόνι Facebook Twitter
0

Εγκρίθηκαν σήμερα από το ιταλικό κοινοβούλιο τα νέα μέτρα λιτότητας και ανοίγει το δρόμος για την προαναγγελθείσα παραίτηση Μπερλουσκόνι. Υπέρ του πακέτου  ψήφισαν 380 βουλευτές, 26 κατά και 4 διάλεξαν την αποχή. Αυτή την ώρα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει ακολουθώντας το πρόγραμμα να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει την παραίτηση του στον Πρόεδρο Ναπολιτάνο. Στη συνέχεια θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.  


Τα μέτρα, που έχουν ήδη «περάσει» από την Ιταλική Γερουσία περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις, σε ότι αφορά το συνταξιοδοτικό, ιδιωτικοποιήσεις, διοικητικές μεταρρυθμίσεις καθώς και άνοδο των τιμών στα καύσιμα. Ο ίδιος ο Μπουρλουσκόνι παρακολούθησε τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο χωρίς να πάρει το λόγο ενώ έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές που φώναζαν «παραιτήσου».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM