Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονιστικές εικόνες του πλοίου πριν τη βύθιση - Στοιβαγμένοι οι επιβαίνοντες

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονιστικές εικόνες του πλοίου πριν την βύθιση - Στοιβαγμένοι οι επιβαίνοντες Facebook Twitter
0

Εικόνες από το αλιευτικό, λίγο πριν από τη βύθισή του ανοιχτά της Πύλου, δημοσιεύονται και είναι ενδεικτικές του πόσα άτομα επέβαιναν στο σκάφος.

Στις φωτογραφίες, που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα, φαίνεται το πλοίο να κινείται με άτομα στοιβαγμένα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους του.

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονιστικές εικόνες του πλοίου πριν την βύθιση - Στοιβαγμένοι οι επιβαίνοντες Facebook Twitter

Ο τελευταίος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 79 νεκρούς και 104 διασωθέντες. Όπως προκύπτει, πρόκειται για ενήλικους άνδρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβαινόντων, οι γυναίκες και τα παιδιά φαίνεται ότι ήταν στα αμπάρια του πλοίου, που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου.

Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να ανατιμηθεί προς τα πάνω, καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 700 άτομα εν πλω. 

«Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό. (…) Αυτό που αντίκρισαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο» είπε στην ΕΡΤ ο Νικόλαος Αλεξίου, Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM