Το “μέλαν ακροκώλιον”, παρουσιάστηκε χθες, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το διευθυντή του Ινστιτούτου Αγροβιοτεχνολογίας (ΙΝΑ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου, ερευνητή δρ Αναγνώστη Αργυρίου με τους συνεργάτες τους. Πρόκειται για το ελληνικό χαμόν το οποίο παράγεται από την αυτόχθονη ελληνική φυλή του μαύρου χοίρου και συμμετέχει στο πρόγραμμα Quibic (ένα πρόγραμμα που καλύπτει όλη την Μεσόγειο και άπτεται των περιοχών όπου τα ζωικά προϊόντα ωρίμανσης αποτελούν παράδοση και πηγή εσόδων) με τρεις έλληνες παραγωγούς (οι φάρμες των Δημητρίου Δήμου στην Αύρα Τρικάλων, Νικόλαου Φωτιάδη στην Εξοχή Πιερίας, καθώς και το αλλαντοποιείο Χρήστου Στρεμμένου στον Προυσό Ευρυτανίας). Ήδη οι γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο που το έχουν δοκιμάσει του δίνουν μια πολύ υψηλή θέση ανάμεσα στα καλύτερα χαμόν και προσούτο του κόσμου.
σχόλια