Κέρκυρα: Ελεύθερος υπό όρους ο αμαξάς για τον θάνατο του αλόγου

Κέρκυρα: Ελεύθερος υπό όρους ο αμαξάς για τον θάνατο του αλόγου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου
0

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε ο 76χρονος αμαξάς μετά την απολογία του στον εισαγγελέα της Κέρκυρας για τον θάνατο αλόγου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, στον 76χρονο επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο αμαξάς κατηγορείται για κακοποίηση ζώου εργασίας μετά τον θάνατο του αλόγου του που κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης σέρνοντας την άμαξα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, στον ιδιοκτήτη του αλόγου επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.

Πλέον η υπόθεση οδηγείται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης με την κατηγορία ότι το άλογο εργαζόταν ενώ είχε χρόνια πάθηση, πνευμονικό εμφύσημα.

Ο θάνατος του αλόγου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε φιλοζωικές οργανώσεις και μάλιστα στα Χανιά πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία για τα άλογα που κάνουν περιηγήσεις στο λιμάνι Χανίων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM