Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται τα τελευταία λεπτά η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Εχθές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής μίλησε για ένα «θετικό κλίμα» τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας. 

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι σκοπεύει να επιλυθεί η σημαντικότερη γεωπολιτική διαφορά μεταξύ των δύο χωρών που «δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο». 

«Πιστεύω ότι και οι δύο με ισχυρή λαϊκή εντολή, να κάνουμε ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως έχω πει πολλές φορές δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένα διαρκές κλίμα έντασης», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Έχουμε σημαντικές διαφορές με την Τουρκία, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι θα χαράξουμε έναν οδικό χάρτη ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε τη σημαντικότερη γεωπολιτική μας διαφορά, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM