Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνεται χωριό- «Πάνω από 10 εστίες», λέει ο δήμαρχος

Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνεται το χωριό Ποτάμι Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Εκκενώνεται ο οικισμός Ποτάμι στην Κάρυστο της Εύβοιας για προληπτικούς λόγους μετά από μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σήμερα στην περιοχή.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως «η φωτιά στην Κάρυστο είναι πολύ μεγάλη, το ένα μέτωπο πάει απειλητικά προς το χωριό Ποτάμι γι' αυτό και ζήτησα πριν από λίγο να εκκενωθεί το χωριό».

Η απομάκρυνση των κατοίκων έχει ξεκινήσει και την εκκένωση συντονίζουν, αυτήν την ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο- Τριπλό μέτωπο 

Την ίδια ώρα η φωτιά στην Κάρυστο αναπτύσσεται σε τρία μέτωπα ενώ την ίδια στιγμή δύο Canadair αλλά και άλλα εναέρια μέσα προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στη δασική περιοχή στο Πλατανιστό της Καρύστου και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις δημιουργώντας τρία μέτωπα.

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη αυτή τη στιγμή. Έχει πάρει πολλές εστίες, πάνω από 10, σε ακτίνα περίπου 5 χιλιομέτρων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Ραβιόλος. «Κάνω έκκληση, μόνο με εναέρια μέσα αν μπορέσουμε μέχρι τη δύση του ήλιου να την περιορίσουμε, γιατί η κατεύθυνση της φωτιάς είναι να βγει στην Κάρυστο», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου κ. Ραβιόλο, «από τα τρία μέτωπα, το ένα είναι πολύ επικίνδυνο. Κατευθύνεται προς τον οικισμό Ποτάμι ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι» όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ για να συμπληρώσει πώς «όλη η περιοχή είναι μέσα στους καπνούς και είναι πολύ δύσκολα».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εναέρια μέσα ωστόσο έκανε έκκληση για περισσότερες εναέριες και επίγειες δυνάμεις για να προλάβουν το μέτωπό της φωτιάς που κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Ποτάμι.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Μεσσηνία

Και ενώ η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζεται, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε δασική έκταση στην Αγία Τριάδα Μεσσηνίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Ελλάδα / Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Η γυναίκα εξήγησε στους γείτονες, που βγήκαν έντρομοι να βοηθήσουν ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας και του παιδιού, ότι ο σύζυγός της την κυνηγούσε, την χτυπούσε, και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του
LIFO NEWSROOM
Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Ελλάδα / Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα - Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία
LIFO NEWSROOM