Κογκρέσο: «Πάγωσε» ο Μιτς Μακόνελ κατά τη διάρκεια δηλώσεων

Κογκρέσο: «Πάγωσε» ο Μιτς Μακόνελ κατά τη διάρκεια δηλώσεων Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στο συγκεκριμένο Σώμα, Μιτς Μακόνελ, πάγωσε για αρκετά δευτερόλεπτα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους παρευρισκόμενους. 

Ο 81χρονος Μιτς Μακόνελ, που είχε απουσιάσει την περασμένη άνοιξη για έξι εβδομάδες από το Κογκρέσο μετά από χτύπημα στο κεφάλι από πτώση, ανέβηκε στο βήμα κι άρχισε να μιλά για το νομοσχέδιο για την Άμυνα των ΗΠΑ, αλλά ξαφνικά διέκοψε την ομιλία του και έμεινε ακίνητος για περίπου μισό λεπτό. 

Συνάδελφοί του Ρεπουμπλικανοί έσπευσαν να τον βοηθήσουν, τον έπιασαν από τους αγκώνες και τον ρώτησαν αν επιθυμούσε να επιστρέψει στο γραφείο του. Ένας βοηθός του τον συνόδεψε προς την έξοδο, καθώς δεν αντιδρούσε. Παρόλα αυτά, λίγο αργότερα επέστρεψε στη συνέντευξη Τύπου και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η απάντηση του Μακόνελ στους συναδέλφους του για το πάγωμα στο Κογκρέσο

Ερωτηθείς τι συνέβη ο Μακόνελ είπε ότι είναι «καλά», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Συνεργάτης του ανέφερε ότι ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία ένιωσε να χάνει τις αισθήσεις του και γι’ αυτό διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου. Απάντησε μάλιστα χωρίς κανένα πρόβλημα σε ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ερωτήσεων των δημοσιογράφων.

Ο ΜακΚόνελ έπασχε από πολιομυελίτιδα στα παιδικά του χρόνια κι έχει παραδεχθεί εδώ και καιρό ότι δυσκολεύεται να ανεβαίνει σκαλοπάτια. Πέρα από την πτώση του τον Μάρτιο, είχε σκοντάψει και έπεσε προ τετραετίας στο σπίτι του στο σπίτι του στο Κεντάκι, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στον ώμο και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Μακόνελ εξελέγη για πρώτη φορά γερουσιαστής το 1984 και τον Ιανουάριο έγινε ο μακροβιότερος ηγέτης του κόμματος στη Γερουσία.

Με πληροφορίες από ΒΒC, New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM