Απάντηση Αθήνας στον Κροάτη πρόεδρο: «Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δικαίου»

Απάντηση Αθήνας στον Κροάτη πρόεδρο: «Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου» Facebook Twitter
Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINSSI
0

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας απάντα στις δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας, σχετικά με τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Από την πρώτη στιγμή, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου» στη Νέα Φιλαδέλφεια επεσήμανε, αρχικά, ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Στράτος Ευθυμίου.

«Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δικαίου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η, δε, ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα. Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες» κατέληξε. 

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, κατηγόρησε την Ελλάδα για την προφυλάκιση όλων των Κροατών συλληφθέντων, αφήνοντας αιχμές για τις προθέσεις της χώρας.

«Δεν πρόκειται για κράτος δικαίου! Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτοι πολέμου. Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι εύκολο. Αυτό είναι στα όρια του δικαίου του πολέμου. Τους αντιμετωπίζουν σαν αιχμάλωτη μονάδα» δήλωσε.

«Έχεις πέντε μέρες να βρεις τους κακοποιούς από ένα γκρουπ ανθρώπων, και τους προφυλακίζεις όλους, τους σκορπάς σε όλη την Ελλάδα, ώστε να χτυπηθούν και να βιαστούν! Τέλεια, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, να αναφερθεί, κράτησε πιο μετριοπαθή στάση. «Παρακολουθούμε την κατάσταση. Η κυβέρνηση έχει ήδη καταδικάσει τη βία. Ολοι κανονικά πρέπει καταδικάζουν τον χουλιγκανισμό.  Ήμασταν σε επαφή με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός και οι ελληνικοί θεσμοί έλαβαν έγκαιρα πληροφορίες για την πιθανότητα άφιξης οπαδών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην Αθήνα. Υπήρξαν έξι ή επτά απολύσεις στην ελληνική αστυνομία. Κάθε μέρα είμαι σε επικοινωνία με τον πρέσβη μας στην Αθήνα, Αλεξάνταρ Σούνκο, ο οποίος επισκέφθηκε τους Κροάτες πολίτες. Όλοι έχουν δίκιο όσον αφορά τη μεταχείριση της ελληνικής αστυνομίας. Περιμένουμε πλέον τις αποφάσεις του δικαστηρίου» ανέφερε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ