Μεντβέντεφ για Ουκρανία: Για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να εγκαταλείψει το Κίεβο, την αρχαία πρωτεύουσα της Ρωσίας

Μεντβέντεφ: Για να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να εγκαταλείψει το Κίεβο, την αρχαία πρωτεύουσα τη Ρωσίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολίασε τις δηλώσεις αξιωματούχου του ΝΑΤΟ πως η παραχώρηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία θα ήταν «πιθανή λύση» για το τέλος του πολέμου.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram ότι αν η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει εδάφη για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο.

«Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα “δικά τους” εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα. Για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της αρχαίας Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Λοιπόν, τότε θα έπρεπε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στο Λβιβ. Εάν, φυσικά, οι Πολωνοί συμφωνήσουν», συμπλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι η Λβιβ είναι η μεγαλύτερη πόλη της δυτικής Ουκρανίας και απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη γειτονική Πολωνία.

Η δήλωση του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο Στίαν Τζένσεν, διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, φέρεται να δήλωσε πως η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στη Συμμαχία εφόσον συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.

«Πιστεύω ότι η λύση μπορεί να είναι η Ουκρανία να εγκαταλείψει εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS που επικαλείται τη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang. 

Ουκρανία: «Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο»

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις, που δεν έχει διαψεύσει το ΝΑΤΟ, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ουκρανίας, με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, να απαντά μέσω Twitter.

«Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο» έγραψε ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές.

»Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει; Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα. 

»Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας «κακής ειρήνης» μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο. Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας "διαίρεσης της Ευρώπης", συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με επιείκεια» ανέφερε ο σύμβουλος του Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM