Έκρηξη πορνείας στην Αθήνα

Έκρηξη πορνείας στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Όλο και περισσότερες γυναίκες ακολουθούν το δρόμο της πορνείας χωρίς να δηλώνονται στις αρμόδιες αρχές με αποτέλεσμα την εκρηκτική αύξηση ασθενειών όπως το AIDS. Σύμφωνα με στοιχεία της Ασφάλειας Αθηνών, μέσα σε 5 μόλις μήνες από το Μάιο ως και τον Οκτώβριο του 2011 βεβαιώθηκαν συνολικά 2.889 παραβάσεις του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών. Σε όλο το 2010 είχαν βεβαιωθεί 481 παραβάσεις σε οίκους ανοχής και συνελήφθησαν 669 άτομα, 165 Ελληνίδες και 504 αλλοδαπές. Για το αδίκημα της άγρας πελατών διενεργήθηκαν 91 έλεγχοι και προσήχθησαν 231 άτομα. Τα στοιχεία αυτά έδωσε ό υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΛΑΟΣ σχετικά με το πρόβλημα της παράνομης πορνείας. Ο υπουργός  τόνισε επίσης ότι η αστυνομία επιχειρεί να περιορίσει το φαινόμενο της παράνομης πορνείας με εντατικούς ελέγχους, κυρίως τη νύχτα.

Ρεπορτάζ του «Εθνους» αναφέρει ότι Δήμος Αθηναίων και υπουργείο Υγείας εφαρμόζουν από κοινού προγράμματα προληπτικής ιατρικής στο κέντρο της Αθήνας από τον περασμένο Δεκέμβριο με στόχο την κάλυψη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Σε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη περιλαμβάνονται και οι εκδιδόμενες γυναίκες. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος προχωρά στη μίσθωση δύο ξενοδοχείων και στη λειτουργία μονάδας φιλοξενίας έκτακτης ανάγκης και μιας μονάδας μεταβατικής φιλοξενίας υποστηριζομένων  από εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης και επανένταξης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ