Διάβημα στα Σκόπια για την «Αψίδα της Μακεδονίας»

Διάβημα στα Σκόπια για την «Αψίδα της Μακεδονίας» Facebook Twitter
0

Μετά τη διαμαρτυρία για την «κηδεία» της Ελλάδας σε καρναβάλι στα Σκόπια, τώρα η χώρα μας προχώρησε και σε διάβημα για την ανέγερση αψίδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία απεικονίζεται ο ήλιος της Βεργίνας αλλά και ελληνικά εδάφη που  εμφανίζονται ενσωματωμένα στο κρατίδιο των Σκοπίων. Η αψίδα, που κόστισε 4,4 εκατομμύρια ευρώ,  είναι το τελευταίο κομμάτι στην κιτς εθνικιστική Ντίσνειλαντ που επιχειρεί να στήσει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Γκρουέφσκι προκειμένου να τονώσει το αίσθημα της «μακεδονικότητας» του λαού. Eίχε προηγηθεί το ανάλογης αισθητικής τεράστιο άγαλμα του Μεγαλέξανδρου.

 

Διάβημα στα Σκόπια για την «Αψίδα της Μακεδονίας» Facebook Twitter

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, η Ελληνίδα πρέσβης κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για τη συνεχιζόμενη, με διάφορες ενέργειες, πολιτική διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας, που στρέφεται εναντίον της Ελλάδος και άλλων γειτονικών χωρών και που παραβιάζει την Ενδιάμεση Συμφωνία.

 

Διάβημα στα Σκόπια για την «Αψίδα της Μακεδονίας» Facebook Twitter

«Η Ελλάδα έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι τέτοιες ενέργειες, πέραν του ότι αποτελούν παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας, ο σεβασμός της οποίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, είναι επικίνδυνες και συνιστούν απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, που έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν το τίμημα του εθνικισμού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ελλάδα καλεί την κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να λάβει διορθωτικά μέτρα για τις ως άνω ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ