Οπαδική βία στη Θεσσαλονίκη- Στην ανακρίτρια 8 άτομα

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή 8 άτομα για άγριο οπαδικό επεισόδειο Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC / Αρχείου
0

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκαν σήμερα οκτώ άτομα για άγρια επίθεση, σε περιστατικό οπαδικής βίας, σε βάρος τεσσάρων φίλων του Άρη, το καλοκαίρι του 2019, κοντά στην πλατεία Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στα θύματα της οπαδικής βίας ήταν ένας 20χρονος, ο οποίος υπέστη βαρύτατο τραυματισμό και παρέμεινε επί οκτώ μέρες σε κώμα.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, οι δύο με περιοριστικούς όρους και ο τρίτος χωρίς, αρνούμενοι το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται. Οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί τους θα απολογηθούν το επόμενο διάστημα.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι, φερόμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και ηλικίας 19 έως 26 ετών, είχαν καταστεί κατηγορούμενοι ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και σειρά άλλων πλημμελημάτων, συνδεόμενα με τον αθλητικό νόμο.

Το περιστατικό οπαδικής βίας

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2019, μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα του Άρη με την ΑΕΛ Λεμεσού. 

Τα τέσσερα θύματα (19 έως 21 ετών, και μεταξύ αυτών δύο δίδυμα αδέλφια) φορώντας μπλούζες της ομάδας τους, πήγαν να πάρουν φαγητό από το κέντρο της πόλης, πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους. Όταν ο 20χρονος, εκ των θυμάτων, πήγε να βγει από το όχημα δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει καταδιώχθηκε και υπέστη χτυπήματα στο σώμα και κυρίως στο κεφάλι, με μεταλλικές και ξύλινες ράβδους. Καθώς έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, οι δράστες επιχείρησαν να του αφαιρέσουν την μπλούζα που φορούσε.

Οι τρεις φίλοι του ξυλοκοπημένου δέχθηκαν επίσης απειλές ή και σωματική βία, με τους δράστες να απαιτούν να βγάλουν τις μπλούζες τους, προκαλώντας ζημιές στο αυτοκίνητο.

Η επίθεση φέρεται να διήρκησε τρία λεπτά και ολοκληρώθηκε όταν κάποιος έδωσε το «σύνθημα» για τη λήξη και την αποχώρηση των δραστών.

Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ που παρέλαβε δύο τραυματισμένους. Ο 20χρονος διαγνώστηκε πως υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, παραμένοντας διασωληνωμένος, σε κώμα και υπό μηχανική υποστήριξη, στη ΜΕΘ.

Σε υλικό από κάμερες διαπιστώθηκε ότι 20 λεπτά πριν την επίθεση τουλάχιστον 12 άτομα προσέγγισαν το σημείο της επίθεσης και ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και οι 8 κατηγορούμενοι οι οποίοι είτε συμμετείχαν ενεργά είτε επόπτευαν τον χώρο, παρέχοντας συνδρομή στους δράστες της επίθεσης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ