Πλημμύρες: Σήμερα η 3η καταβολή της πρώτης αρωγής στους πληγέντες

Πλημμύρες: Σήμερα η 2η καταβολή της πρώτης αρωγής- Ύψους 2,5 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σήμερα πραγματοποιείται η τρίτη καταβολή της πρώτης αρωγής ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες από τις πλημμύρες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Όπως είπε ο υφυπουργός κατά τη σημερινή ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων, στη Λάρισα, θα υπάρξει κρατική αρωγή και για τα προβλήματα που έφεραν οι νέες πλημμύρες από την κακοκαιρία Elias, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 36,7 εκατ. ευρώ.

«Δυστυχώς η Θεσσαλία επλήγη μέσα σε λίγες μέρες και από ένα δεύτερο ακραίο πλημμυρικό φαινόμενο, κυρίως ο Βόλος, αλλά και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας αλλά και της υπόλοιπης χώρας. Και για αυτό το δεύτερο ακραίο πλημμυρικό προβλέπεται και έχει ενεργοποιηθεί το σχήμα της κρατικής αρωγής με ενίσχυση για την κάλυψη της οικοσκευής και των πρώτων αναγκών μέσα από τους Δήμους αυτή τη φορά, μέσα από έκτακτη επιχορήγηση» εξήγησε ο κ. Τριαντόπουλος.

Παράλληλα ο Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι καταβολές και για τους αγρότες, ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων, καθώς, όπως είπε, έχει γίνει προσπάθεια παραπλάνησης της διαδικασίας.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, «η ενίσχυση θα πάει σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

«Σήμερα, πραγματοποιείται η τρίτη καταβολή της πρώτης αρωγής στους πληγέντες. Αυτή την εβδομάδα, έχουν καταβληθεί 11,1 εκατ. ευρώ και συνολικά 36,7 εκατ. ευρώ σε 6.648 δικαιούχους. Πλέον, άρχισε η καταβολή χρημάτων και σε επιχειρήσεις. Την επόμενη εβδομάδα, θα εκκινήσουν οι καταβολές και στις κτηνοτροφικές μονάδες. Μέχρι σήμερα, οι αιτήσεις προς την πλατφόρμα κρατικής αγωγής είναι 30.090 οριστικοποιημένες και 4.721 προσωρινές» ανέφερε αρχικά ο κ. Τριαντόπουλος.

«Παράλληλα, συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων. Αξιοσημείωτος αριθμός αυτών δεν είναι δικαιούχοι, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρείται και παραπλάνηση της διαδικασίας. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για να εξασφαλίζεται ότι η ενίσχυση θα καταλήξει σε αυτούς που έχουν ανάγκη», είπε ο υφυπουργός. 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα: Τα τρία "κλειδιά" για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια

Οικονομία / Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα: Τα τρία "κλειδιά" για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια

Τρεις βασικοί παράγοντες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας τόσο εφέτος, όσο και τα επόμενα έτη, όπως επισημαίνεται στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο 2025- 2028
LIFO NEWSROOM