Η χρεοκοπία του 1 τρισεκατομμυρίου

Η χρεοκοπία του 1 τρισεκατομμυρίου Facebook Twitter
0

Για σημαντικές και καταστροφικές επιπτώσεις από μια ελληνική χρεοκοπία κάνει λόγο σε εμπιστευτικό έγγραφο του που δημοσιεύει το Reuters, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο. (Το έγγραφο είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος στην εφημερίδα Δημοκρατία, και έπειτα στην εφημερίδα Athens News.)

Το κόστος της άτακτης ελληνικής χρεοκοπίας θα είναι σύμφωνα με τους υπολογισμούς, 1 τρισεκατομμύριο ευρώ και εκτός αυτού κατά πάσα πιθανότητα θα καθιστούσε απαραίτητη της εξωτερική στήριξη της Ισπανίας και της Ιταλίας με αρκετές εκατοντάδες δις.

Στο έγγραφο του IIF  το οποίο έχει ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου, επισημαίνεται επίσης ότι θα χρειαζόταν στήριξη και η Πορτογαλία και Ιρλανδία. Σε αυτό το έγγραφο με το οποίο αποδεικνύεται ότι υπήρχε ένα ισχυρό όπλο στα χέρια μας αλλά επέφερε μόνο τη δυστυχία του ελληνικού λαού, υπάρχει επίσης η παρατήρηση ότι οι επενδυτές θα πρέπει να συμφωνήσουν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους για να μην υπάρξουν σημαντικές ζημιές στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM