Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 στη Θεσσαλία: Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιοχή

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 στη Θεσσαλία: Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιοχή Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στο 36,6% διαμορφώνεται το ποσοστό συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλία. 

Οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 στήθηκαν στη Θεσσαλία στον απόηχο των πλημμυρών και των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσαν τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας. 

Με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί έως τις 14:30, το ποσοστό συμμετοχής στη Θεσσαλία κινείται από 34,1% έως 39,2%. Η μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων έως εκείνη την ώρα είχε καταγραφεί στις Σποράδες (39,2%) και η μικρότερη στη Μαγνησία (34,1%), πάντα σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλία. 

Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές στους νομούς της Θεσσαλίας:

  • Καρδίτσα 38,2%
  • Λάρισα 36,8%  
  • Μαγνησία 34,1% 
  • Σποράδες 39,2% 
  • Τρίκαλα 37,5% 

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στο 32,1% η συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα 

Στο 32,1% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, σύμφωνα με τη νεότερη- δεύτερη- ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Έως τις 14:30, συνολικά 2.133.692 πολίτες είχαν ψηφίσει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία από το 67% των εκλογικών τμημάτων. 

Σε περίπου την ίδια φάση της διαδικασίας (στις 13:30), το ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου ήταν 29,1%. «Υπάρχει μια τάση να πάμε λίγο πιο κάτω από τον Ιούνιο», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος. 

Αναλυτικά, τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια:

  • Ανατολική Μακεδονία- Θράκη 33,6% 
  • Κεντρική Μακεδονία 33,3% 
  • Δυτική Μακεδονία 30,7% 
  • Ήπειρος 36,4% 
  • Θεσσαλία 36,6% 
  • Ιόνια Νησιά 29,8% 
  • Δυτική Ελλάδα 35,1% 
  • Στερεά Ελλάδα 38,2% 
  • Αττική 27,3% 
  • Πελοπόννησος 32% 
  • Βόρειο Αιγαίο 28,8%
  • Νότιο Αιγαίο 34,4% 
  • Κρήτη 36,7%
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό μετά από τροχαίο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ελλάδα / Προαστιακός: Ακινητοποιήθηκε συρμός στη σήραγγα των Αγίων Αναργύρων – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτοκίνητο αφού πέρασε διάβαση του ΟΣΕ, προσέκρουσε πάνω στην προστατευτική μπάρα και φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε καλώδια του δικτύου
LIFO NEWSROOM
Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Ελλάδα / Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Αναφερόμενος ειδικά στην επίθεση του βουλευτή του, ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε: «Ο βουλευτής της Νίκης είναι βαθύτατα πιστός και, βλέποντας έργα που βανδαλίζουν το πρόσωπο της Παναγίας, έδρασε παρορμητικά. Κατανοώ την πράξη του»
LIFO NEWSROOM