Μητσοτάκης: Εφικτός ο στόχος για μέσο μισθό στα 1.500€ στο τέλος της τετραετίας

Μητσοτάκης: Εφικτός ο στόχος για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην ανοιχτή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον στόχο των 1.500 ευρώ ως μέσος μισθός, κάτι που χαρακτήρισε «εφικτό».

«Ο κύριος σκοπός της κυβέρνησής μας παραμένει η υψηλών ποιοτικών ρυθμών ανάπτυξη που θα ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συζήτησης με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι μισθοί πρέπει να αυξάνονται όσο πέφτει η ανεργία ενώ ανέφερε ότι «ο στόχος μας για μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας είναι εφικτός».

«Η ανάπτυξη δεν έχει μόνο αμιγώς δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσδιορίζονται από τα επίσημα στατιστικά, όπως αυτά προκύπτουν από την ΕΛΣΤΑΤ και την ευρωπαϊκή επιτροπή, πρέπει να είναι μια ανάπτυξη η οποία δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας, μια ανάπτυξη που οδηγεί στη σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, μια ανάπτυξη που θα δίνει μεγάλη έμφαση στην έννοια της βιωσιμότητας και της πράσινης μετάβασης.

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί τώρα και με μεγαλύτερη έμφαση η έννοια της ανθεκτικότητας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και επίσης η ανάπτυξη δεν μπορεί να αγνοεί τις κολοσσιαίες αλλαγές στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, την επόμενη φάση της ψηφιακής αναβάθμισης η οποία αλλάζει τα πάντα στο πως αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με την τεχνολογία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη χωρίς να διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως μιλά για μία ανάπτυξη «η οποία πρέπει να έχει ουσιαστικά έμπρακτα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης, έτσι ώστε να μην διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, αλλά να μικραίνουν με βάση όλους τους δείκτες που χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες», κάτι που όπως σημείωσε θα πραγματοποιηθεί χωρίς να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος.

Όσον αφορά το θέμα της ενέργειας στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα υπογραμμίζοντας ότι αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν εάν δεν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της αποθήκευσης ενέργειας, ενώ τόνισε πως «η χώρα μπορεί να γίνει εξαγωγέας ενέργειας μέσα στην επόμενη πενταετία».

Στο ζήτημα του εργατικού δυναμικού των επιχειρήσεων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανεργία αποκλιμακώνεται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ αναφορικά με τη λειτουργία του κράτους, ανέφερε πως το γεγονός ότι αυξάνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων όχι οριζόντια και σε συνδυασμό με την αξιολόγηση είναι μια μεγάλη τομή στο δημόσιο τομέα.

«Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε στη δικαιοσύνη, είναι κεντρικός μεταρρυθμιστικός βραχίονας για την επόμενη τετραετία» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM