Εκκενώθηκε το Λούβρο για λόγους ασφαλείας

Εκκενώθηκε το Λούβρο για λόγους ασφαλείας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Το Λούβρο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας και θα παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο της ημέρας. 

Η απόφαση για το Λούβρο, το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, πάρθηκε τη στιγμή που η Γαλλία είναι σε κατάσταση συναγερμού, έπειτα από τη χθεσινή επίθεση σε σχολείο

Το Λούβρο «έλαβε ένα γραπτό μήνυμα που ανέφερε ότι υπήρχε κίνδυνος για το μουσείο και τους επισκέπτες του», δήλωσε εκπρόσωπός του. «Αποφασίσαμε, λόγω της κατάστασης συναγερμού της χώρας, να εκκενώσουμε το μουσείο και αυτό να κλείσει για σήμερα, ενώ κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του μουσείου μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

«Για λόγους ασφαλείας, το μουσείο του Λούβρου κλείνει τις πόρτες του για σήμερα, Σάββατο. Αυτοί που είχαν κλείσει μια επίσκεψη για σήμερα, θα τους επιστραφούν τα χρήματα. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση», ανέφερε η ανακοίνωση του μουσείου που αναρτήθηκε στα social media. 

Γαλλία: 7.000 στρατιώτες στις περιπολίες 

Ο Εμανουέλ Μακρόν διέταξε την κινητοποίηση 7.000 στρατιωτών, προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες, μετά την επίθεση σε σχολείο στην πόλη Αράς. 

Ένας 20χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε έναν εκπαιδευτικό, ενώ τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο ανθρώπους. Έπειτα από αυτό το περιστατικό, η Γαλλία τέθηκε στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού. Η επίθεση στο σχολείο συνδέεται με τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν. 

Οι 7.000 στρατιώτες θα κινητοποιηθούν από το βράδυ της Δευτέρας. Θα ενισχύσουν την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της οποίας γίνονται τακτικές περιπολίες σε μεγάλες πόλεις και τουριστικά μέρη. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM