Όργιο σπατάλης σε αποθήκες του ΙΚΑ

Όργιο σπατάλης σε αποθήκες του ΙΚΑ Facebook Twitter
0

Oργιο σπατάλης αποκαλύφθηκε σε αποθήκες του ΙΚΑ, μετά τις αποκαλύψεις σκανδάλων σε υποκαταστήματα. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ βρέθηκαν τεράστιες ποσότητες υλικών, τη στιγμή που το Ίδρυμα προχώρησε σε νέες παραγγελίες που υπερτιμολογήσεις που έφταναν μέχρι και 1000%.

Το σκάνδαλο αφορά κυρίως το διάστημα 2005 έως το 2010 και σε αυτό εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και εταιρείες που χορηγούσαν τα υλικά. Βρέθηκαν 8 τόνοι γύψου (χαρακτηριστικά το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι αρκετός ώστε να «ντύσει» όλους τους ασφαλισμένους), 2,5 εκατομμύρια πίεστρα γλώσσας και 6 χιλιάδες τανάλιες για εξαγωγή δοντιών!. Ακόμη βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 40 χιλιάδες κολποσκόπια, 2 χιλιάδες κουτιά ρητίνες για τα δόντια και 2.900 κοχλιάρια οδοντίνης. Εντοπίστηκαν, επίσης, σχεδόν 3.500 οδοντάγρες που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση δοντιών και υλικό για μασέλες, 825 κιλά ελαφρόπετρα, γύψος καλλιτεχνίας, γύψος αποτυπωμάτων, στοματοκάτοπτρα, βαμβακολαβίδες αλλά και μεγάλες ποσότητες βαμβακιού.

Ενώ υπήρχε όλο αυτό το υλικό στις αποθήκες, οι παραγγελίες συνεχιζόταν και μάλιστα σε πολύ φουσκωμένες τιμές ενώ υπήρξε και περιστατικό σε υποκατάστημα του ΙΚΑ, όπου το τεστ κύησης αποράστηκε 50 ευρώ ενώ η χονδρική του είναι στο μισό ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζήτησε από τα ασφαλιστικά ταμεία να καταγράψουν αναλυτικά τα υγειονομικά υλικά που έχουν στις αποθήκες τους. Τώρα διεξάγεται ΕΔΕ και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ