Μπάιντεν: Τις επόμενες 24-48 ώρες θα μπουν στη Γάζα Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

μπαιντεν: Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια θα μπουν στη Λωρίδα της Γάζας μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν.

Στο περιθώριο της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως τα πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια θα μπουν στη Λωρίδα της Γάζας «εντός των επόμενων 24 έως 48 ωρών», αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος είπε πως «έλαβα την υπόσχεση από τους Ισραηλινούς και τον πρόεδρο της Αιγύπτου ότι η διάβαση αυτή θα είναι ανοιχτή. Έπρεπε να φτιαχτεί το οδόστρωμα που ήταν σε κακή κατάσταση. Πιστεύω ότι εντός των επόμενων 24-48 ωρών τα 20 πρώτα φορτηγά θα περάσουν τα σύνορα» της Αίγυπτου με τη Γάζα.

Λωρίδα της Γάζας: Πάνω από 100 φορτηγά περιμένουν στο πέρασμα της Ράφα

Να σημειωθεί πως η μεθοριακή διάβαση δεν λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Το πέρασμα της Ράφα εδώ και μέρες αποτελεί το επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, την ώρα που εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στο Ισραήλ ενώ παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατευθύνονται προς τη νότια Γάζα για να γλυτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Κοντά στo πέρασμα της Ράφα περιμένουν πάνω από 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Περισσότερη βοήθεια βρίσκεται στην αιγυπτιακή πόλη Αλ Άρις, σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων από τη Ράφα. Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι δεν θα κλείσει το πέρασμα αλλά ισραηλινά βομβαρδιστικά το κατέστησαν μη λειτουργικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ