Το Ισραήλ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στον πόλεμο το «Arrow»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χτυπήματα στο Λίβανο - Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας «Arrow» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Tο Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία της χώρας. 

Πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή αναχαίτιση από το σύστημα αεράμυνας «Arrow» από την αρχή του πολέμου. Αναλυτικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι χρησιμοποίησε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Arrow», για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς τις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να αναχαιτίσει πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

«Ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους εκτοξεύθηκε προς το ισραηλινό έδαφος από τη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας», ανέφερε ο στρατός σε σχετική ανακοίνωση.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έδωσε επίσης εντολή να απογειωθούν αεροσκάφη μετά τον εντοπισμό του πυραύλου. «Όλες οι αεροπορικές απειλές αναχαιτίστηκαν εκτός της ισραηλινής επικράτειας», προσθέτει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωση αυτή. «Καμία παρείσφρηση στο ισραηλινό έδαφος δεν έχει ταυτοποιηθεί».

Η ανακοίνωση αυτή του ισραηλινού στρατού γίνεται καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή.

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Πυρά κατά του Λιβάνου 

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Guardian, μέσω Telegram, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανέφεραν ότι βάλλουν κατά του Λιβάνου. «Πριν από λίγο, στρατιώτες των IDF χτύπησαν έναν τρομοκρατικό πυρήνα που σχεδίαζε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος. Επιπλέον, αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον δύο στρατιωτικών θέσεων των IDF κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Οι IDF απαντούν προς τις πηγές των πυρών. Επιπλέον, μετά την αρχική αναφορά σχετικά με τον ήχο των σειρήνων στη Μετούλα, δύο αποτυχημένες εκτοξεύσεις που εντοπίστηκαν από το Λίβανο δεν πέρασαν στο Ισραήλ. Το πυροβολικό των IDF πλήττει επί του παρόντος τον Λίβανο».

Οι ισχυρισμοί δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Επίσης σύμφωνα με το BBC  μαχητές των Χούτι από την Υεμένη ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ νωρίτερα σήμερα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο ηγέτης της ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν. Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε έναν «εχθρικό» ιπτάμενο μηχανισμό ανοικτά της πόλης Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου ήχησαν οι σειρήνες.

Ερωτηθείς για το συμβάν από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Χούτι, Αμπντελαζίζ μπεν Χαμπτούρ, δήλωσε πως «αυτά τα drones ανήκουν στην Υεμένη». Οι Υεμενίτες αντάρτες, που όπως και η Χαμάς υποστηρίζονται από το Ιράν, κατηγορήθηκαν από το Ισραήλ ότι εκτόξευσαν drones τα οποία έπεσαν το Σάββατο στο αιγυπτιακό Σινά, στα σύνορα με το Ισραήλ, προκαλώντας τον τραυματισμό έξι ανθρώπων.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC και ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM