Χεζμπολάχ: «Τα χέρια μας ακουμπούν στη σκανδάλη»

Χεζμπολάχ: «Τα χέρια μας ακουμπούν τη σκανδάλη» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Σε μία σπάνια κίνηση η Χεζμπολάχ απευθύνθηκε «απευθείας σε Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα λέγοντας "Τα χέρια μας ακουμπούν στη σκανδάλη"» σύμφωνα με τους NYT.

Σε μία σπάνια επιστολή, αναφέρουν οι New York Times, αντίγραφo της οποίας δημοσίευσε το Al Manar, το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στη Χεζμπολάχ, η οργάνωση από τον Λίβανο απειλεί ευθέως.

Το μήνυμα απηχούσε τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν στις 16 Οκτωβρίου, σχολιάζουν οι New York Times, καθώς προειδοποίησε ότι εάν τα ισραηλινά χτυπήματα συνεχίσουν να σκοτώνουν αμάχους, ο πόλεμος θα διευρυνόταν.

Νωρίτερα οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν νέα επίθεση με drones εναντίον στόχων στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Γιαχία Σαρί.

«Θα συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας προς υποστήριξη των Παλαιστινίων μέχρι να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι.

Η παρέμβαση των Χούθι της Υεμένης στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ενισχύει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το Ισραήλ έσπασε τις πρώτες γραμμές άμυνας της Χαμάς  

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές δυνάμεις «έσπασαν τις πρώτες γραμμές άμυνας της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, σε τηλεοπτική δήλωση.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ συνεχίζει να εξαπολύει «κοινές, συντονισμένες επιθέσεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα» στο πλαίσιο του πολέμου του στη Γάζα. Την Τετάρτη, ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χέρτζι Χαλέβι, ενέκρινε επίσης περαιτέρω επιχειρησιακά σχέδια για τις επερχόμενες μάχες, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες των New York Times/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Drone Bayraktar: Ο πρόεδρος της τουρκικής Baykar δηλώνει «υπερήφανος» για τις μπίζνες με Ισραηλινούς

Διεθνή / Drone Bayraktar: Ο πρόεδρος της τουρκικής Baykar δηλώνει «υπερήφανος» για τις μπίζνες με Ισραηλινούς

Παρά τη στάση του Τούρκου προέδρου έναντι του Ισραήλ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar και αδελφός του γαμπρού του Ερντογάν δήλωσε ότι τέτοιες μπίζνες «μπορεί μόνο να είναι πηγή υπερηφάνειας»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Έως και 40 αεροπορικές διεθνώς ενδέχεται να χρησιμοποιούν Boeing 737 με «ύποπτα εξαρτήματα»

Διεθνή / Έως και 40 αεροπορικές διεθνώς ενδέχεται να χρησιμοποιούν Boeing 737 με «ύποπτα εξαρτήματα»

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ επισημαίνει ότι οι αεροπορικές ενδέχεται να αγνοούν ότι τα αεροσκάφη έχουν εξαρτήματα που πιθανόν ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Χεζμπολάχ, Χαμάς, Χούτι: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον «Άξονα Αντίστασης» του Ιράν

Διεθνή / Χεζμπολάχ, Χαμάς, Χούτι: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον «Άξονα Αντίστασης» του Ιράν

Το δίκτυο που το Ιράν αποκαλεί «άξονα αντίστασης» περιλαμβάνει τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ, τη συριακή κυβέρνηση, τους Χούτι της Υεμένης και ένοπλες ομάδες στη Συρία και το Ιράκ
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στον Λίβανο: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το σπίτι ηγέτη της Φατάχ σε καταυλισμο Παλαιστινίων

Διεθνή / Πόλεμος στον Λίβανο: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το σπίτι ηγέτη της Φατάχ σε καταυλισμο Παλαιστινίων

Πρόκειται για τον πρώτο ισραηλινό βομβαρδισμό στον καταυλισμό αυτόν, με μεγάλο υπερπληθυσμό, έναν από τους πολλούς όπου ζουν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στον Λίβανο
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στον Λίβανο: Το Ισραήλ ξεκίνησε «στοχευμένη» εισβολή

Διεθνή / Πόλεμος στον Λίβανο: Το Ισραήλ ξεκίνησε «στοχευμένη» εισβολή

Επιδρομές του ισραηλινού στρατού στο Νότιο Λίβανο εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ - Ταυτόχρονοι βομβαρδισμοί σε τρεις περιοχές στη νότια Βηρυτό - Κατά το Ισραήλ, οι στόχοι που πλήττονται από τους IDF αποτελούν άμεση απειλή
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Πώς οι Ισραηλινοί κατάσκοποι διείσδυσαν στη Χεζμπολάχ- Ο ρόλος της Συρίας και οι προχωρημένες τεχνολογίες

Διεθνή / Πώς οι Ισραηλινοί κατάσκοποι διείσδυσαν στη Χεζμπολάχ - Ο πόλεμος στη Συρία και οι μυστικές υπηρεσίες

Ενώ η Χεζμπολάχ στήριζε τον Άσαντ προσφέροντας ανθρώπινες δυνάμεις και πολεμικό υλικό, έχασε μέρος από τη μυστικότητα και τη συνεκτικότητα που τη χαρακτήριζαν, καθιστώντας τη πιο ευάλωτη στην ισραηλινή διείσδυση
LIFO NEWSROOM