«Να καταλάβουμε τα γραφεία του κόμματος», πρότεινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

«Να πάμε να καταλάβουμε τα γραφεία του κόμματος», πρότεινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.; Eurokinissi
0

Την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στέλεχος του κόμματος σε εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» στην οποία έδωσε το παρών κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Να πάμε να καταλάβουμε τα γραφεία του κόμματος σύντροφοι και να γίνει αυτό πολιτικό γεγονός στην Ελλάδα. Δεν λύνεται αλλιώς το ζήτημα. Δεν θα πρέπει να παραδώσουμε αυτά που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα, έτσι αμαχητί αν θέλετε» είπε χαρακτηριστικά παρουσία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου για την αρχηγία στην πρόσφατη εσωκομματική αναμέτρηση. 

Παίρνοντας το λόγο από το κοινό, το συγκεκριμένο μέλος είπε αρχικά: «Εγώ δεν είμαι ενωτικός, ή μάλλον δεν είμαι συμμαχικός αν δεν πειστώ με ποιους θα κάνουμε συμμαχίες. Ακούστηκε αυτό και ακούγεται πολλές φορές πως θέλουμε να κάνουμε συμμαχίες. Ποιοι θα το αποφασίσουν αυτό και ποιοι θα είναι οι σύμμαχοι; Γιατί μέχρι τώρα μιλούσαμε για τις παρυφές του κέντρου, το οποίο κέντρο δεν ξέρω τι δουλειά έχει με εμάς, και κάναμε μια συμμαχία, που θα την κουβαλάμε μέχρι να πεθάνουμε, αυτή με τον Καμμένο».

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, να είμαστε πολιτικά πιο επιθετικοί και στην Κεντρική Επιτροπή να πούμε τα σύκα-συκα και τη σκάφη-σκάφη. Η ευθύνη των ηγετικών στελεχών είναι πολύ μεγάλη για το πώς ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα και αν ισχύει αυτό που λέγεται ότι πήρε πλαστογραφημένες υπογραφές για να φτάσει τις 30 το θέμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Άρα αυτά πρέπει να ειπωθούν. Εμείς φτιάξαμε το κόμμα» πρόσθεσε στην τοποθέτησή του.

«Μήπως μπορείτε να αναλογιστείτε, γιατί όλοι εδώ έχουμε άσπρα μαλλιά, πόσα μεροκάματα, πόσες συνδρομές... Πηγαίναμε κουπόνι-κουπόνι», είπε πριν καταθέσει την πρόταση για κατάληψη των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτησή του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2:02:00 του βίντεο που ακολουθεί

Τι είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εκδήλωση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εμμέσως άφησε αιχμές για «αποχώρησή» του από τον ΣΥΡΙΖΑ, και επέμεινε στη διάσταση απόψεων που έχει με την σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη. Μίλησε για «τοξικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί» αλλά και έλλειψη πολιτικού διαλόγου, τον οποίο, όπως είπε, αρνούνται οι «προεδρικοί».

Έθεσε δε το ερώτημα «αν με αυτό το τοξικό κλίμα μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα». Όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όλη αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται και «δημιουργεί πρόβλημα», καθώς πλέον «η πολιτική συζήτηση δεν έχει θέση σε αυτό το κόμμα».

»Δεν τους αφορά η πολιτική συζήτηση, το πρόγραμμα του συνεδρίου δεν τους αφορά», συνέχισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και υπογράμμισε πως «δεν πρόκειται να έχουμε μια σοβαρή συζήτηση είτε γιατί χάσαμε το ’23 είτε τι είναι το καινούργιο και τι είναι το παλιό».

«Όπως ξέρετε κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος της ομιλίας μου είχα πει πως είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω ένα να φέρω πίσω την περηφάνια της Αριστερά. Λυπάμαι, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει σε αυτό το κόμμα η περηφάνια» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προμηνύοντας εμμέσως την έξοδό του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM