Έργο του Πικάσο ανοίγει την περίοδο των δημοπρασιών και αναμένεται να αγγίξει τα 120 εκατ. δολ.

Το αριστούργημα του Πικάσο που αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 120 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ένα αριστούργημα του Πάμπλο Πικάσο αναμένεται να πυροδοτήσει «πόλεμο» προσφορών ξεκινώντας από τα 120 εκατ. δολάρια στην πρώτη ημέρα της φθινοπωρινής περιόδου δημοπρασιών.

Σε αυτόν τον κύκλο δημοπρασιών, όπου συγκαταλέγεται ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο «Η γυναίκα με το ρολόι στον καρπό», αναμένεται να δαπανηθούν τουλάχιστον 2,5 δισ. δολάρια. 

Έργο του Πικάσο ανοίγει την περίοδο των δημοπρασιών και αναμένεται να αγγίξει τα 120 εκατ. δολ. Facebook Twitter
Φωτ.: Sotheby's

Το έργο, το οποίο έχει διαστάσεις 130 x 96,5 εκατοστά, απεικονίζει την ερωμένη του Πικάσο και «μούσα» του Marie-Thérèse Walter, η οποία εμφανίζεται σε πολλά από τα έργα του. Δημιουργήθηκε, καθώς προετοιμαζόταν για την πρώτη μεγάλη του έκθεση στο Παρίσι σε ηλικία 50 ετών, την χρονιά που είχε αρχίσει να γίνεται ήδη περιζήτητος.

«Ο Πικάσο έχει να κάνει με το πάθος, αλλά αυτό το συγκεκριμένο πάθος για τα ρολόγια δεν είναι γενικά γνωστό», δήλωσε ο Σίμον Σο, αντιπρόεδρος της Sotheby's. «Ήταν ένας απίστευτα κομψός άνθρωπος, που ενδιαφερόταν πολύ για την ενδυματολογική του ταυτότητα και ήταν σπουδαίος γνώστης των ρολογιών. Ακόμα και οι φωτογραφίες του με τα ρολόγια του είναι πολύτιμες για τους συλλέκτες.

Το έργο αγοράστηκε το 1968 από την Emily Fisher Landau, μία από τις μεγαλύτερες συλλέκτριες έργων τέχνης του 20ού αιώνα. Το κρέμασε πάνω από το τζάκι στο σαλόνι του διαμερίσματός της στη Νέα Υόρκη. Πέθανε, σε ηλικία 102 ετών φέτος και η συλλογή έργων τέχνης της θα μπορούσε να γεμίσει πολλά μουσεία.

Το 2010 δέσμευσε σχεδόν 400 έργα τέχνης στο μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney, στο οποίο ήταν διαχειρίστρια για πολλά χρόνια. Επιπλέον 120 έργα τέχνης πωλούνται se dhmopras;ia από τον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα με συνολική τιμή πώλησης που αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Προς πώληση διατίθενται επίσης έργα τεράστιων μορφών της ζωγραφικής, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Άντι Γουόρχολ και Μαρκ Ρόθκο. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν έχω έτοιμη λύση αλλά οφείλουμε να συνεργαζόμαστε» λέει ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Πολιτισμός / Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν έχω έτοιμη λύση αλλά οφείλουμε να συνεργαζόμαστε» λέει ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

 «Θα ήθελα να μιλήσουμε περισσότερο για μια εταιρική σχέση παρά να συζητήσουμε για την ιδιοκτησία»: Για το αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα μίλησε ο επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Διαμαντένιο κολιέ που συνδέεται με τη Μαρία Αντουανέτα πουλήθηκε σε δημοπρασία για $4,81 εκατ.

Πολιτισμός / Διαμαντένιο κολιέ που συνδέεται με τη Μαρία Αντουανέτα πουλήθηκε σε δημοπρασία για $4,81 εκατ.

Το κόσμημα φέρει ιστορική σημασία, καθώς θεωρείται ότι περιλαμβάνει μερικά από τα αυθεντικά διαμάντια του θρυλικού "κολιέ των διαμαντιών" που βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου τη δεκαετία του 1780
LIFO NEWSROOM
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η σπουδαία επανεκκίνηση της Καμεράτα ως Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Μουσική / Η συγκινητική επανεκκίνηση της Καμεράτας

Τέσσερα χρόνια, δύο νομοθετικές παρεμβάσεις, τρεις υπουργικές αποφάσεις και μία εκκαθάριση χρειάστηκαν ώστε να μπορέσει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής να κάνει restart και να επανέλθει ως Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ