Κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα στην Κεντρική Μακεδονία- «Έχουμε 6.000 τόνους αλατιού»

Κακοκαιρία: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Κεντρικής Μακεδονίας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου : EUROKINISSI
0

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται κρατικοί φορείς στην Κεντρική Μακεδονία, εν όψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα το Σαββατοκύριακο.

Τόσο η ΕΜΥ όσο και το Meteo έχουν προειδοποιήσει για την επιδείνωση του καιρού και έχουν ενημερώσει αναλυτικά για το ποιες περιοχές θα χτυπηθούν από το νέο αυτό κύμα της κακοκαιρίας, με τους αρμόδιους φορείς να έχουν ήδη λάβει τα απαραίτητα μετρα.

Εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει 5.500-6.000 τόνους αλατιού στις αποθήκες της σε όλο το εύρος της, 100 αποχιονιστικά μηχανήματα σε όλα τα οδικά δίκτυα, καθώς και μηχανήματα έργου που βοηθούν στον καθαρισμό των φερτών υλών», δήλωσε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

«Ήδη έχει ολοκληρωθεί η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας με όλους τους φορείς, προκειμένου να είναι όλοι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τυχόν ακραία φαινόμενα που θα προκύψουν από την κακοκαιρία. Την ίδια στιγμή έχουν ενημερωθεί όλοι οι δήμοι», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Ελλάδα / Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Από κατολίσθηση βράχων - Δεκάδες εγκλωβισμένοι - Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο φαράγγι της Σαμαριάς για τη διάσωσή τους
LIFO NEWSROOM