Μεγάλη διαδήλωση κατά του αντισημιτισμού στο Λονδίνο- Ανάμεσά τους και ο Μπόρις Τζόνσον

Μεγάλη διαδήλωση κατά του αντισημιτισμού στο Λονδίνο- Ανάμεσά τους και ο Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Λονδίνου κατά του αντισημιτισμού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην πορεία κατά του αντισημιτισμού συμμετείχαν πάνω από 60 χιλ. διαδηλωτές. Την ίδια ώρα, η Campaign Against Antisemitism εκτιμά ότι η συγκεκριμένη πορεία είναι η μεγαλύτερη μετά τη «Μάχη της οδού Κέιμπλ» το 1936, όταν οι υποστηρικτές της Βρετανικής Ένωσης Φασιστών εμποδίστηκαν να διαδηλώσουν στο ανατολικό Λονδίνο, μια περιοχή με υψηλό ποσοστό εβραίων εκείνη την εποχή.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Ασφαλείας Τομ Τούγκενχαντ και ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται εν μέσω μιας απότομης αύξησης των εγκλημάτων μίσους, ειδικά κατά της εβραϊκής κοινότητας της πρωτεύουσας.

Το πλήθος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από τα Βασιλικά Δικαστήρια και πήρε τον δρόμο προς την πλατεία του Κοινοβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση. Πολλοί κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά δεν είναι τώρα».

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο ραβίνος Εφραίμ Μιρβίς, ο οποίος απευθύνθηκε στο πλήθος στην πλατεία του Κοινοβουλίου λέγοντας πως οι Βρετανοί Εβραίοι «δεν θα τρομοκρατηθούν» από τον αντισημιτισμό. Στη συνέχεια, κάλεσε «για ενίσχυση της κοινοτικής συνοχής», ενώ τόνισε ότι «θα είμαστε για πάντα υπερήφανοι που υπερασπιζόμαστε τις βρετανικές αξίες».

Τα εγκλήματα κατά των Εβραίων με ρατσιστικά κίνητρα έχουν αυξηθεί δραματικά μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ιστραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Υπήρξαν 554 αναφορές για αντισημιτικά αδικήματα στο Λονδίνο μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 1ης Νοεμβρίου στο Λονδίνο, σε σύγκριση με 44 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM