Καταφύγια για την Αποκάλυψη

Καταφύγια για την Αποκάλυψη Facebook Twitter
0

Το καταφύγιο για την Ημέρα της Κρίσης κατασκευάζεται από τον Λάρι Χολ στο υπέδαφος του Κάνσας.Πρόκειται για 14 υπόγεια οροφοδιαμερίσματα τα οποία αποσκοπούν στην προφύλαξη όσων έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν από πιθανές φυσικές καταστροφές,πανδημίες κ.α.

Η κατασκευή αυτή θα συμπεριλαμβάνει υπόγεια φάρμα η οποία θα μπορεί να παρέχει τροφή, λαχανικά και ψάρια για περίπου 70 άτομα και τους απογόνους τους. Θα υπάρχει εσωτερικό αγρόκτημα,με εκτροφείο ψαριών ενώ η ενέργεια θα παρέχεται στους ιδιοκτήτες από ανεμόμυλους και γεννήτριες μεγάλης εμβέλειας. Επιπλέον θα υπάρχουν τεράστιες δεξαμενές νερού όπου θα φιλτράρεται το νερό μέσω άνθρακα και άμμο.

Εκτός απο αυτές τις εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες για την επιβίωση των υποψήφιων αγοραστών θα υπάρχουν και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις που θα εξασφαλίζουν την χλιδή και την πολυτέλεια όπως πισίνες,τζάκι,αίθουσα κινηματογράφου καθώς και μια πλήρως ενημερωμένη βιβλιοθήκη.

Έχει προβλεφθεί όμως και η ασφάλεια της κατασκευής αυτής.Στην επιφάνεια θα υπάρχει ένα πολύπλοκο σύστημα ασφαλείας αλλά και χώρος όπου επίλεκτο ανθρώπινο δυναμικό θα αναλαμβάνει την προφύλαξη του καταφυγίου από την επιδρομή των άλλων ανθρώπων.Ενισχυμένη προστασία θα προσφέρει και ο ηλεκτροφόρος φράκτης ο οποίος θα βρίσκεται περιμετρικά της πρωτότυπης αυτής  κατασκευής και το ασανσέρ που θα λειτουργεί με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων

Η πιο συχνή ερώτηση που δέχεται ο κατασκευαστής είναι:’’Πώς ξέρουμε ότι θα λειτουργήσουν όλα σωστά;’’

Η απάντηση;

 Ο κύριος Χολ με την οικογένεια του θα μένουν στο καταφύγιο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους προκειμένου να τεστάρουν όλες τις λειτουργίες της κατασκευής!

Πόσο θα κοστίσει όμως η αγορά ενός τέτοιου διαμερίσματός;

Τα επτά από τα δεκατέσσερα διαμερίσματα έχουν ήδη κοστολογηθεί στα 2.000.000 δολάρια. Υπάρχει βέβαια και η λύση αγοράς μισού ορόφου στην μισή τιμή για όσους δεν διαθέτουν το παραπάνω ποσό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ