Προϋπολογισμός 2024 - Κουτσούμπας: «Άδικος, ταξικός, αντιλαϊκός, γι’ αυτό και τον καταψηφίζουμε»

Προϋπολογισμός 2024 - Κουτσούμπας: Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Κριτική στην κυβέρνηση κατά την πέμπτη και τελευταία ημέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού 2024 άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής. 

«Ο προϋπολογισμός θα υπερψηφιστεί, αλλά μακάρι τα προβλήματά σας να τελείωναν εκεί», σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προβλέποντας πως η χρονιά που έρχεται θα έχει ραγδαίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία. Σε άλλο σημείο τόνισε πως «λεφτόδεντρα πάντα υπάρχουν» για κάποιους. Για τον προϋπολογισμό 2024 είπε επίσης πως είναι «άδικος, ταξικός, αντιλαϊκός, γι’ αυτό και τον καταψηφίζουμε».

Χαρακτήρισε την ακρίβεια ως το «μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί όλο τον λαό της πατρίδας μας και αφορά άμεσα τα μεγέθη του προϋπολογισμού». Σχετικά με την οικονομία είπε επίσης: «Εσείς δεν αγορεύατε εδώ μέσα πριν 3 περίπου χρόνια για την κοσμογονία της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής και του Ταμείου Ανάκαμψης και λίγο-πολύ προσπαθούσατε να μας πείσετε όλους εδώ ότι ήταν ιδέα του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος κατάφερε, με το ταλέντο του να πείσει τη Γερμανία, τη Γαλλία και όλη την υπόλοιπη ΕΕ; Εδώ γελάνε γι’ αυτό και τα μικρά παιδιά ακόμα…

»Αλήθεια, εσείς με τα καλύτερα βιογραφικά και οι άριστοι εδώ μέσα, δεν είχατε ακούσει εκεί στο Χάρβαρντ που σπουδάσατε, ότι αυτή η πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άνοδο του πληθωρισμού, αφού αυξάνει τη μάζα του χρήματος που κυκλοφορεί, πιο γρήγορα από ότι αυξάνεται η μάζα των εμπορευμάτων; Και αν δεν το ξέρατε, δεν μας ακούγατε τουλάχιστον εμάς, που σας το λέγαμε και προειδοποιούσαμε; Φτάνει, λοιπόν, αυτή η κοροϊδία με τα εισαγόμενα! Ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας για την πολιτική που ασπάζεστε και υλοποιείτε».

Μιλώντας για την Παιδεία έδειξε φωτογραφίες από πεσμένα ταβάνια σε σχολεία και τόνισε: «Από Μαρίες Αντουανέτες καλά πάτε σε αυτήν την κυβέρνηση». 

Επέκρινε και την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη πως είπε «ανοησίες» στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, και πρόσθεσε: «Να τον χαίρεστε και να τον προτείνεται για Νόμπελ Οικονομίας». Για τον «Συριζα Νο 2», όπως χαρακτήρισε την «Νέα Αριστερά» είπε πως τα ίδια έλεγαν και εκείνοι. 

Κατέληξε λέγοντας πως «αντιπολίτευση είναι οι νέοι και οι νέες που αποτελούν τα ρυάκια της αντίστασης που δε θέλουν πολύ να γίνουν ορμητικό ποτάμι».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ