Ερντογάν: «Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ;»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ;» Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Νέες κατηγορίες εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατακρίνει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο Ισραήλ -Χαμάς, καθώς έχει χαρακτηριστικά αναφέρει στο παρελθόν πως θα μείνει στην ιστορία ως ο «χασάπης της Γάζας». Αυτή τη φορά, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Άγκυρα, τον παρομοίασε με τον Χίτλερ. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που κάνει με τις επιθέσεις στην Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ.

Παρομοίασε τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με την μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί. «Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ; Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις επικρίσεις του για την δυτική υποστήριξη προς το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πανεπιστημιακούς και επιστήμονες που αντιμετωπίζουν διώξεις λόγω των απόψεών τους για τον πόλεμο στην Γάζα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM