Βέλγιο: Αγρότες με τα τρακτέρ τους έφτασαν στο σπίτι του πρωθυπουργού

Βέλγιο: Αγρότες με τα τρακτέρ τους έφτασαν στο σπίτι του πρωθυπουργού Facebook Twitter
0

Έξω από το σπίτι του Βέλγου πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κρο έφτασαν τρακτέρ, την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Het Laatste Nieuws, στις 22:30 του Σαββάτου αγρότες με περίπου 15 τρακτέρ βρέθηκαν έξω από το σπίτι του Αλεξάντερ Ντε Κρο στη Φλάνδρα, προκειμένου να τον συναντήσουν.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός μίλησε μαζί τους εξηγώντας τους τις επόμενες κινήσεις σε ομοσπονδιακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μία ώρα αργότερα οι αγρότες αποχώρησαν.

Η ίδια εφημερίδα ανάφερε πως οι αγρότες είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Αλεξάντερ Ντε Κρο και ότι ο πρωθυπουργός ήταν φιλικός απέναντί τους. Σημειώθηκε ωστόσο, πως οι δράσεις των αγροτών, όπως οι ίδιοι είπαν, δεν έχουν τελειώσει.

Την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, Ευρωπαίοι αγρότες απέκλεισαν δρόμους, έκαψαν ελαστικά και πέταξαν αβγά στo κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Επρόκειτο για αγρότες που έφτασαν ως εκεί από Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία αλλά και Ελλάδα, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στους ηγέτες που συνέρχονταν στη Σύνοδο Κορυφής. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν πετώντας νερό από μάνικες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM