Στυλιανίδης: «Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική»- Αντιδράσεις στη Βουλή

Στυλιανίδης: «Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική»- Αντιδράσεις στη Βουλή Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Αντιδράσεις πυροδότησε στη Βουλή η φράση του Χρήστου Στυλιανίδη, υπουργού Ναυτιλίας με καταγωγή από την Κύπρο, ότι «Η μισή Κύπρος είναι τουρκική».

«Γιατί ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Στυλιανίδης προκαλώντας την άμεση αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης. Μεταξύ αυτών και η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σημείωσε ωστόσο ότι έχει τη βεβαιότητα πως αυτό ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Ζήτησε ωστόσο από τον Χρήστο Στυλιανίδη να ανασκευάσει και να διαγραφεί η φράση του από τα πρακτικά.

Ο ίδιος ο Χρήστος Στυλιανίδης έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις για τα όσα είπε. «Με ακριβώς τις ίδιες λέξεις έχει διατυπωθεί πολλές φορές στην κυπριακή Βουλή ακόμα και από προέδρους της κυπριακής δημοκρατίας. Θεωρήθηκε από ορισμένους συναδέλφους ότι εγώ παραχώρησα την μισή Κύπρο στην Τουρκία. Προς Θεού, είμαι ένας πολεμιστής της Κύπριου όσοι με ξέρουν, ξέρουν και τους αγώνες μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Έχω πει στην κα Πρόεδρο της Πλεύρης Ελευθερίας ότι ήταν στα εισαγωγικά η φράση μου» είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης ανασκευάζοντας την κακώς διατυπωμένη φράση του.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM