Δημοσκόπηση: Προηγείται η ΝΔ με 16,2% – Ψήφος «διαμαρτυρίας» στις Ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση: Προηγείται η ΝΔ με 16,2% – Ψήφος «διαμαρτυρίας» στις Ευρωεκλογές Facebook Twitter
Η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Με 16,2% προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου σε νέα δημοσκόπηση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28,5%, έναντι 12,2% που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πολίτες απαντούν πως θα ψηφίσουν και για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, σε ποσοστό 47%.

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου καταγράφει ελαφριά πτώση (από 29,1%) σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ενώ οριακή είναι και η άνοδος (από το 11,9%) που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 10,5% (από 11%), ενώ ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8% (από 7,5%), το ΚΚΕ με 6,5% (από 7%), η Νέα Αριστερά με 3,9% (από 4%), η Πλεύση Ελευθερίας με 2% (από 2,5%), οι Σπαρτιάτες με 1,9% (από 2%), η ΝΙΚΗ με 4,7% (από 4,1%). Οι αναποφάσιστοι είναι στο 13,4%.

δημοσκόπηση πρόθεση ψήφου

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει τις προτιμήσεις, με ποσοστό 41%, ενώ το 38% έδωσε την απάντηση «κανένας. Το 14% των απαντήσεων επίλεξε τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ το 7% τον Νίκο Ανδρουλάκη.

δημοσκόπηση καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ενδιαφέρον στοιχείο από τη δημοσκόπηση είναι η λεγόμενη «ψήφος διαμαρτυρίας»: Αν και οι πολίτες απαντούν ότι κριτήριο για την ψήφο στις Ευρωεκλογές είναι η ιδεολογία τους (62%), εν τούτοις, απαντούν πως είναι «πολύ/αρκετά πιθανό» να ψηφίσουν στέλνοντας μήνυμα στο κόμμα τους για πολιτικές με τις οποίες διαφωνούν, σε ποσοστό 47%.

δημοσκόπηση κριτήριο ψήφου

δημοσκόπησηψήφος διαμαρτυρίας

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ