Στην Αίγυπτο ήταν το επίσημο ταξίδι του πρωθυπουργού, στην Αίγυπτο προσγειώθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, απάντησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και των μελών της αποστολής έγινε μετά από πρόταση της Αιγύπτου, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, συμπληρώνοντας: «Ποια είναι η ουσία αυτής της αποκάλυψης; Ο πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αίγυπτο, στην Αίγυπτο προσγειώθηκε, δεν έκανε παράκαμψη». «Άνθρακες ο θησαυρός», ανέφερε ενώ νωρίτερα είχε σχολιάσει αστειευόμενος: «Μεγάλη αποκάλυψη».
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην όαση Σίβα έγινε σε έναν τόπο ξεχωριστής πολιτιστικής σημασίας για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, ενώ συνηθίζεται, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, να συνδυάζεται η επίσκεψη ηγετών σε έναν τόπο με σημεία ενδιαφέροντος πολιτιστικού ή άλλου ενδιαφέροντος.
Όλη η οργάνωση ήταν από την αιγυπτιακή πλευρά και προηγήθηκε του συνολικού προγράμματος, σημείωσε, ενώ όσον αφορά στο γιατί δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων η επίσκεψη αυτή και το αν «χάθηκε» το στίγμα του αεροσκάφους, είπε: «Δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις να σας πω για το στίγμα. Σεν υπάρχει κάτι το οποίο κρύβεται, αλλά να το συζητήσουμε τι μπαίνει στο επίσημο πρόγραμμα και τι όχι». «Ψάχνουμε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν», κατέληξε στην απάντησή του.
Σε δεύτερη ερώτηση που δέχθηκε συγκεκριμένα για το αν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο ταξίδι στην όαση Σίβα επέβαινε το ζεύγος Καρατζά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν προέβη σε διάψευση, αλλά απάντησε: «Έχω απαντήσει αναλυτικά» και συνέχισε εξηγώντας τη σημασία του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας ΕΕ-Αιγύπτου.
Μαρινάκης για την επιστολική ψήφο και τη διαρροή emails: Δεν έχει καμία σχέση η υπόθεση
Η υπόθεση διαρροής των emails δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο, διεμήνυσε επίσης ο κ. Μαρινάκης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμα ότι η νυν υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς όπως έδειξε η έρευνα της κυβέρνησης, αλλά και παραδέχονται οι ενάγοντες, όπως είπε, δεν ήταν καν υπουργός την περίοδο που η συνεργάτης του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών διέρρευσε τη λίστα. «Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμπλέξει τη Νίκη Κεραμέως δείχνει τη διάθεση να εργαλειοποιηθεί η υπόθεση», σχολίασε και επισήμανε: «Είναι αδιανόητο το πώς έρχεται η αντιπολίτευση, γιατί δεν περιμένει να ολοκληρωθεί η έρευνα, αλλά σπεύδει να ζητήσει την παραίτησή της».
«Δεν έχει καμία σχέση η επιστολική ψήφος με τη διαρροή των email, όλα θα αποδειχθούν και επισήμως» είπε ακόμα και αναρρωτήθηκε «πώς τίθεται εν αμφιβόλω η εκλογική διαδικασία, τι σχέση έχει αυτό;». Τότε που έγινε η διαρροή δεν υπήρχε ούτε καν η επιστολική ψήφος, τόνισε και συμπλήρωσε: «Μόνο αν θέλει κάποιος να χτίσει ένα επικίνδυνο αφήγημα επιμένει στη σύνδεση αυτών των ζητημάτων, εμείς έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε το πολίτευμά μας».