Η μάχη των δημοσκοπήσεων

Η μάχη των δημοσκοπήσεων Facebook Twitter
0

Ισοδυναμία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για «Το Ποντίκι».

Τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5%, ενώ στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη εβδομάδα η ΝΔ είχε οριακό προβάδισμα 0,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή -εξαιρουμένων δηλαδή λευκού, άκυρου, αποχής και αναποφάσιστων- ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 13,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, ΚΚΕ, Δημοκρατική Αριστερά και Χρυσή Αυγή με 5%.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής νέας δημοσκόπησης της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, που διενεργήθηκε από τις 25 έως τις 29 Μαΐου.

Η έρευνα δείχει επτακοµµατική Βουλή, με το ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 30% έναντι 26,5% της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,5% και η Δημοκρατική Αριστερά επίσης με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα "ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε αν είχαμε αύριο εκλογές" εξακολουθεί να προηγείται η ΝΔ. Δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη εβδομάδα κατέγραφε πάλι προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 28,5%, έναντι της ΝΔ, με 26%.

Χθεσινή δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, που δημοσιοποιήθηκε χθες, δείχνει επτακομματική Βουλή και προβάδισμα ΝΔ με 23,4%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 22,1% και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,4%, το ΚΚΕ με 5,9%, η ΔΗΜΑΡ με 5,1% και η Χρυσή Αυγή με 4,2%.

Εκτός Βουλής μένουν η ΔΡΑΣΗ-Δημιουργία Ξανά με 2,6%, ο ΛΑΟΣ με 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,5%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM