Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την επιστροφή των ομήρων»

Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την επιστροφή των ομήρων» Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Καμία συμφωνία για εκεχειρία δεν θα πραγματοποιηθεί αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στη Γάζα, ξεκαθάρισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την ώρα που αντιπροσωπεία της Χαμάς βρίσκεται στο Κάιρο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε δηλώσεις του σήμερα, ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε εκεχειρία αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την επιστροφή των ομήρων. Αυτό δεν θα συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα, όπου συμπληρώνονται ακριβώς έξι μήνες από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης έκανε τις δηλώσεις αυτές στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων στο Κάιρο. Τονίζει μάλιστα πως παρά την αυξανόμενη πίεση από τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ δεν θα ενδώσει στις «ακραίες» αξιώσεις της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως το Ισραήλ είναι «ένα βήμα από τη νίκη» στον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα. «Βρισκόμαστε ένα βήμα από τη νίκη. Όμως, το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί είναι οδυνηρό και σπαρακτικό», κατέληξε. Την ίδια ώρα χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ζητούν την επίτευξη συμφωνίας για την επιστροφή των ομήρων της Χαμάς, την παραίτηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ.

Αναλυτικότερα το βράδυ του Σαββάτου, κύμα διαδηλώσεων σάρωσε το Ισραήλ με διαδηλωτές σε περίπου 50 τοποθεσίες να ζητούν την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Στο Τελ Αβίβ ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συμμετοχή 100.000 διαδηλωτών στην αντικυβερνητική κινητοποίηση, με αίτημα την παραίτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος στον Λίβανο για τον Νασράλα - Ορκίζεται εκδίκηση ο γιος του

Διεθνή / Θρήνος στον Λίβανο για τον Νασράλα - Ορκίζεται εκδίκηση ο γιος του

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τον Τζαβάντ Νασράλα, γιο του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, να στέκεται στο σημειο που βομβαρδίστηκε ο πατέρας του και να φωνάζει, ορκιζόμενος εκδίκηση
LIFO NEWSROOM
«Ο Νασράλα είναι νεκρός»: Λουόμενοι σε παραλία του Ισραήλ ξητοκραυγάζουν τη στιγμή της ανακοίνωσης

Διεθνή / «Ο Νασράλα είναι νεκρός»: Λουόμενοι σε παραλία του Ισραήλ ζητωκραυγάζουν τη στιγμή της ανακοίνωσης

Το πρωί του Σαββάτου, λουόμενοι σε beach bar στο Εϊλάτ του Ισραήλ, ακούν να βγαίνει στα μεγάφωνα ο εκπρόσωπος των IDF, ο οποίος ανακοινώνει με ένα λιτό μήνυμα: «Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός»
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Ο δικαστής που καταδίκασε τον δημοσιογράφο, Ιβάν Γκέρσκοβιτς, δηλώνει ότι δεν εξετάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία

Διεθνή / Ρωσία: Ο δικαστής που καταδίκασε τον δημοσιογράφο, Ιβάν Γκέρσκοβιτς, δηλώνει ότι δεν εξετάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία

Δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη, ο Γκέρσκοβιτς απελευθερώθηκε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
LIFO NEWSROOM