Εξαρθρώθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο εργαστήριο παραχάραξης στην Ευρώπη

Εξαρθρώθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο εργαστήριο παραχάραξης στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Η γαλλική αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει το μεγαλύτερο εργαστήριο παραχάραξης νομισμάτων της χώρας και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αγορά είχαν διοχετευτεί 350.000 χαρτονομίσματα.

Περισσότερα από εννιά εκατομμύρια ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και των 20 ευρώ διοχετεύτηκαν στην αγορά από το εργαστήριο αυτό στα περίχωρα του Παρισιού, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα πρώτα χαρτονομίσματα, πολύ καλής ποιότητας με τη χρήση ψηφιακής εκτύπωσης, εμφανίστηκαν στην αγορά το 2007. Το εργαστήριο βρισκόταν σε βιομηχανική εγκατάσταση σε ένα μικρό χωριό ανάμεσα στις πόλεις Μο και Σελ, ανατολικά του Παρισιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα αντικείμενα και το υλικό του εργαστηρίου κατασχέθηκαν ενώ δεκάδες άνθρωποι κρατούνται.

Σημειώνεται πως περίπου 30 ως 40 εργαστήρια παραχάραξης εξαρθρώνονται ετησίως στη Γαλλία, όμως είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια τόσο μεγάλη εγκατάσταση. Εργαστήρια παραχάραξης χαρτονομισμάτων λειτουργούν κυρίως στην Ιταλία, στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Βουλγαρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM