Eurovision 2024, «Πρόβα των Κριτών»: Πώς πήγε η Μαρίνα Σάττι - Αποδοκιμασίες κατά του Ισραήλ - Απών ο Ολλανδός

Eurovision 2024, «Πρόβα των Κριτών»: Πώς πήγε η Μαρίνα Σάττι - Αποδοκιμασίες κατά του Ισραήλ - Απών ο Ολλανδός Facebook Twitter
0

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε η «πρόβα των κριτών» της Eurovision 2024, βάσει της οποίας ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές των χωρών που συμμετέχουν.

Η «πρόβα των κριτών» (Jury Show/rehearsal) ξεκίνησε στις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδος και ουσιαστικά αποτελεί κατά γράμμα «προσομείωση» όσων πρόκειται να γίνουν απόψε το βράδυ, στον τελικό της Eurovision. Η τελετή μάλιστα βιντεοσκοπείται με σκοπό να μεταδοθεί σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με την απευθείας μετάδοση του τελικού του Σαββάτου.

Στην πρόβα των κριτών δεν πήρε μέρος ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας, Joost Klein, κάτι που έγινε εμφανές από την παρέλαση των χωρών με την οποία ξεκινά το σόου. Κατόπιν, όταν ήταν η σειρά του να εμφανιστεί στη σκηνή, αμέσως μετά το Λουξεμβούργο, ανακοινώθηκε ότι δεν θα τραγουδήσει ζωντανά και αντί αυτού, μεταδόθηκε το βίντεο από την παρουσία του στον Β' ημιτελικό της Πέμπτης. Δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στο στάδιο μετέδωσαν πως καθόλη τη διάρκεια του βίντεο, το κοινό επευφημούσε το τραγούδι, δείχνοντας πως στηρίζει τον Joost Klein.

Ακολούθησε μάλιστα η εμφάνιση του Ισραήλ, όπου η Εντέν Γκολάν με το τραγούδι της «Hurricane», αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό. 

Φαίνεται πως η φετινή Eurovision είναι η πιο πολιτικοποιημένη των τελευταίων ετών, με τη συζήτηση να έχει θεριέψει στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ μεγάλη διαδήλωση προγραμματίζεται και για απόψε, την ώρα του τελικού. «Μήλον της έριδος» είναι η συμμετοχή του Ισραήλ και το κατά πόσο είναι σωστό το γεγονός πως την επέτρεψε η EBU, εν μέσω πολέμου στη Γάζα. Η Εντέν Γκολάν έχει έρθει αντιμέτωπη με αποδοκιμασίες και απειλές, ενώ κυκλοφορεί με ισχυρή ασφάλεια και της έχει γίνει σύσταση να μην βγαίνει από το δωμάτιό της, παρά μόνο εάν είναι απαραίτητο.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και κατά τη διάρκεια της πρόβας των κριτών, με την εκπρόσωπο της Φινλανδίας να αρνείται να πει «Ισραήλ», την ώρα που υποτίθεται πως ανακοίνωνε τα αποτελέσματα από την κριτική επιτροπή της χώρας της. 

Eurovision 2024: Πώς πήγε η Μαρίνα Σάττι στην πρόβα των κριτών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόβα των κριτών πήγε πάρα πολύ καλά για τη Μαρίνα Σάττι, που ολοκλήρωσε την παρουσία της με μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με παρόντες δημοσιογράφους και θεατές, η Μαρίνα Σάττι έδωσε την καλύτερή της παράσταση, μέχρι στιγμής, στο Μάλμε, με πολύ καλή σκηνική παρουσία και ήχο.

Eurovision 2024: Τι θα γίνει με την Ολλανδία

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2024 και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το τι συμβαίνει με τη συμμετοχή της Ολλανδίας. Σουηδικά και ολλανδικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Joost Klein βρίσκεται υπό έρευνα από τη σουηδική αστυνομία, μετά από «περιστατικό» με φωτογράφο. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για γυναίκα φωτογράφο, πιθανώς από τη Σουηδία, την οποία ο Klein έσπρωξε ή χτύπησε ή απείλησε, κατεβαίνοντας από τη σκηνή μετά την παρέλαση των χωρών κατά την πρώτη πρόβα της χθεσινής ημέρας - κάτι που ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται. 

Προς το παρόν από την EBU δεν έχει γίνει γνωστό το πώς θα εξελιχθεί ο τελικός, χωρίς την ολλανδική συμμετοχή. Μεταξύ των φαν υπάρχει ένα κλίμα συμπαράστασης προς τον Ολλανδό, ειδικά καθώς η απουσία του συνδέεται με τη στάση του κατά του Ισραήλ - κάτι που πάντως δεν έχει επισήμως έρισμα στην EBU.

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζέρι Σάινφελντ δηλώνει πλέον ότι δεν πιστεύει ότι η «ακραία αριστερά» έχει καταστρέψει την κωμωδία

Πολιτισμός / Ο Τζέρι Σάινφελντ δηλώνει πλέον ότι δεν πιστεύει ότι η «ακραία αριστερά» έχει καταστρέψει την κωμωδία

Παραδέχεται πως αυτή η άποψη ήταν λανθασμένη και αναφέρει πως οι κωμικοί πρέπει να προσαρμόζονται στις αλλαγές της κοινωνίας, όπως κάνουν οι σκιέρ όταν πλοηγούνται σε δύσκολες πίστες
LIFO NEWSROOM
Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Lifetime Achievement SAG 2025

Πολιτισμός / Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Lifetime Achievement SAG 2025

Η πρόεδρος του σωματείου, Φραν Ντρέσερ, χαρακτήρισε τη Φόντα «μια πρωτοπόρο και εξαιρετικά ταλαντούχα, μια δυναμική προσωπικότητα που έχει διαμορφώσει το τοπίο της ψυχαγωγίας, της ακτιβιστικής δράσης και της κουλτούρας με αδιάκοπο πάθος»
LIFO NEWSROOM
65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Έναρξη με «Maria» και Αντζελίνα Τζολί

Πολιτισμός / 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Έναρξη με «Maria» και Αντζελίνα Τζολί

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Πάμπλο Λαραΐν για τη Μαρία Κάλλας θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ - Λήξη με την ταινία «The End» του Τζόσουα Οπενχάιμερ, παρουσία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη.
LIFO NEWSROOM
«Joker: Folie à Deux»: Αναμένεται να χάσει έως 200 ελατ. δολάρια από τις εισπράξεις

Πολιτισμός / «Joker: Folie à Deux»: Αναμένεται να χάσει έως 200 εκατ. δολάρια από τις εισπράξεις

Η Warner Bros. υπερασπίστηκε την ταινία, τονίζοντας ότι συνεχίζει να παίζεται στους κινηματογράφους και αναμένεται να κερδίσει περισσότερα έσοδα όταν κυκλοφορήσει στις πλατφόρμες οικιακής ψυχαγωγία
LIFO NEWSROOM
Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Από τη βιογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και το κοψοχολιαστικό «Smile 2» μέχρι τη ρομαντική φαντασία του «Beast» και το απόλυτο crowdpleaser «Kneecap», το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας προέκυψε πολύ δυνατό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Ήμασταν τρομοκρατημένοι»- Ο γιος της θυμάται την εποχή όπου ήταν εθισμένη σε αλκοόλ και ναρκωτικά

Πολιτισμός / Ο γιος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ αποκαλύπτει πώς η μητέρα του δέχτηκε να μπει σε κέντρο αποκατάστασης

Η διάσημη σταρ ήταν εθισμένη στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά - Ο γιος της, Christopher Wilding, εξηγεί ότι η Τέιλορ υπέφερε από φυσικούς πόνους, ιδιαίτερα στην πλάτη, που την οδήγησαν στη χρήση ισχυρών αναλγητικών φαρμάκων
LIFO NEWSROOM
Ο Πολ Μεσκάλ στο νέο εξώφυλλο της GQ: Ο άνθρωπος πίσω από τους ρόλους και η νέα πρόκληση του «Gladiator II»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο νέο εξώφυλλο του GQ: Ο άνθρωπος πίσω από τους ρόλους και η νέα πρόκληση του «Gladiator II»

Αναφερόμενος στην επαγγελματική του πορεία, ο Μεσκάλ παραδέχεται ότι ο ρόλος του Connell στο Normal People τον εκτόξευσε σε μια νέα κλίμακα δημοσιότητας, αλλά του έδωσε και την ευκαιρία να εξελιχθεί ως ηθοποιός
LIFO NEWSROOM