Μεξικό: Δολοφονήθηκε υποψήφιος δήμαρχος - Η 24η δολοφονία εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας

Μεξικό: Δολοφονήθηκε υποψήφιος δήμαρχος - Η 24η δολοφονία εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας Facebook Twitter
Ο Αλφρέντο Καμπρέρα λίγο πριν δολοφονηθεί / Φωτογραφία: X (Twitter)
0

Υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στο Μεξικό, στην πολιτεία Γκερέρο (νότια) δολοφονήθηκε από ένοπλο χθες Τετάρτη, την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας, ανακοίνωσε η Έβελιν Σαλγάδο Πινέδα, η κυβερνήτρια της πολιτείας αυτής, που μαστίζεται από τη βία συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

Υποψήφιος δήμαρχος στο χωριό Κογιούκα δε Μπενίτες, ο Αλφρέντο Καμπρέρα, βρισκόταν ανάμεσα σε υποστηρικτές του όταν ένοπλος τον πυροβόλησε επανειλημμένα στην πλάτη εξ επαφής, όπως καταγράφτηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναπαρήγαγαν μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους ο ιστότοπος Quadratín Guerrero στο ρεπορτάζ του για τη δολοφονία.

Πρόκειται για τον 24ο υποψήφιο που δολοφονήθηκε αφότου άρχισε η εκστρατεία ενόψει των προεδρικών, βουλευτικών, περιφερειακών εκλογών της Κυριακής 2ης Ιουνίου, με βάση τους επίσημους αριθμούς. Η μεξικανική κυβέρνηση είχε καταμετρήσει 22 δολοφονίες υποψηφίων πριν από αυτή της Τετάρτης στην πολιτεία Γκερέρο και αυτήν της Τρίτης στην πολιτεία Μορέλος (νότια).

Προσοχή, σκληρές εικόνες:

Τα καρτέλ των ναρκωτικών και άλλες συμμορίες επιδιώκουν την «επιβολή υποψηφίων» στις προσεχείς εκλογές, εξηγούσε πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο εισαγγελέας ειδικευμένος σε ποινικές υποθέσεις συνδεόμενες με τις εκλογικές διαδικασίες στην πολιτεία Μιτσοακάν (δυτικά), ο Βίκτορ Σεράτο.

Ο τρόπος δράσης είναι λίγο ως πολύ ο ίδιος: «οι εγκληματίες διαλέγουν υποψήφιο» και κάνουν γνωστό σε άλλους πως «δεν έχουν δικαίωμα» να συμμετάσχουν, απειλώντας ότι θα τους εκτελέσουν αν παραβούν τις εντολές τους.

Η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στην ανάπτυξη συνολικά 27.000 στρατιωτικών και μελών της Εθνικής Φρουράς για να εγγυηθούν την ασφάλεια των εκλογικών τμημάτων την Κυριακή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM