Ποιοί ίσως πάρουν το χρίσμα σε λίγο

Ποιοί ίσως πάρουν το χρίσμα σε λίγο Facebook Twitter
0

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη συναντάται σε λίγο ο Αντώνης Σαμαράς για τις τελευταίες λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχήματος που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σχεδόν έτοιμο. Μετά τη συνάντηση ααμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας τρικομματικής κυβέρνησης που θα ορκιστεί αμέσως  μετά.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανασύσταση υπουργείων όπως το Εμπορικής Ναυτιλίας και το Τουρισμού ενώ πιθανό είναι να ανασυσταθεί και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Το σχήμα αναμένεται ολιγομελές αποτελούμενο από 16 υπουργούς και 20 υφυπουργούς και αναπληρωτές ενώ ο μόνος σίγουρος προς το παρόν είναι ο κ. Ράπανος ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Στα υπόλοιπα πρόσωπα που αναμένεται να αναλάβουν σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr: Φαβορί για το υπουργείο Ανάπτυξης θεωρείται ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ πιθανότητες υπάρχουν και για τον κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρείται πιθανό να παραμείνει ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπάρχει πρόταση του κ. Κουβέλη να παραμείνει ο κ. Τσάλτας ενώ ακούγεται το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη αν μείνει εκτός κυβέρνησης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αφού η οικογένεια δεν μπορεί να έχει δύο πρόσωπα.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Σαμαράς θέλει τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου, αν και υπάρχει και ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρόταση της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δεν δέχθηκε να παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας.

Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι επικρατέστερος ο καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ήταν πρόταση της ΔΗΜΑΡ.

Για το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είναι υποψήφιος ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας ενώ υπάρχει σκέψη να ενοποιηθούν τα υπουργεία Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως.

Για το υπουργείο Ναυτιλίας που θα επανασυσταθεί πιθανό είναι το όνομα του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα του Τάσου Γιαννίτση ως πρόταση του ΠΑΣΟΚ και εναλλακτικά το όνομα του κ. Στυλιανίδη.

Για το υπουργείο Εξωτερικών επικρατέστεροι θεωρούνται οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ κ.κ. Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος οι οποίοι δεν αποκλείεται να παραμείνουν ως αντιπρόεδροι της νέας κυβέρνησης.

Για το υπουργείο Αμύνης πιθανότερος θεωρείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αν και υπάρχουν ισχυρές εισηγήσεις να το κρατήσει ο υπηρεσιακός υπουργός Φραγκούλης Φράγκος.

Το υπουργείο Παιδείας το οποίο αναμένεται να ενοποιηθεί με το υπουργείο Πολιτισμού είναι φαβορί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ για τη θέση του υφυπουργού ακούγεται το όνομα της κυρίας Λίνας Μενδώνη, πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη ο οποίος την τελευταία στιγμή δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ακούγεται ο νυν εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης αν και κυκλοφόρησε ότι υπάρχουν επιφυλάξεις από τη πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στην περίπτωση αυτή ο κ. Μιχελάκης θα αναλάβει διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Στην θέση του υπουργού Επικρατείας είναι πιθανό να βρεθεί ένας από τους δύο στενούς συνεργάτες του προέδρου Δημήτρης Σταμάτης ή Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Το όνομα του Μειμαράκη ακούγεται περισσότερο για τη θέση του Προέδρου της Βουλής.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM