Κεραμικό που κατασκεύασε ο βασιλιάς Κάρολος όταν ήταν φοιτητής πωλήθηκε σε δημοπρασία 8.500 λίρες

Κεραμικό που κατασκεύασε ο βασιλιάς Κάρολος όταν ήταν φοιτητής πωλήθηκε σε δημοπρασία 8.500 λίρες Facebook Twitter
Φωτ.: Hansons Auctioneers
0

Είναι γνωστό πως ο βασιλιάς Κάρολος αγαπά τις Τέχνες και ζωγραφίζει ερασιτεχνικά. Όμως, όπως φαίνεται, ως φοιτητής έκανε και κατασκευές από πηλό.

Την Τρίτη ένα κεραμικό που κατασκεύασε ο Βρετανός γαλαζοαίματος όταν ήταν φοιτητής πωλήθηκε σε δημοπρασία για 8.500 λίρες. Πρόκειται για έναν τράγο - μινιατούρα, την οποία είχε στην κατοχή του ο Καναδός Ρέιμοντ Πάτεν επί 55 χρόνια και δημοπρατήθηκε στο Σταφορντσάιρ την Τρίτη. Μια θεία του Πάτεν τού είχε δώσει το μικρό κεραμικό δώρο για τα 21α γενέθλιά του. Η θεία του, σύμφωνα με τον ίδιο, εργαζόταν ως μαγείρισσα στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και γνώριζε τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας.

«Πιστεύω πως αυτή γνώριζε τον μέλλοντα βασιλιά προσωπικά. Έχω τον πολύτιμο τράγο σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε ο 76χρονος Πάτεν και αποκάλυψε ότι η θεία του, τού είχε πει πως το κεραμικό κατασκεύασε ο πρίγκιπας Κάρολος. «Ήταν περήφανη για το γεγονός ότι αυτός (ο Κάρολος) φοιτούσε στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στα τέλη του 1960, όταν εκείνη εργαζόταν ως μαγείρισσα για τον πρόεδρο του Queen's College», δήλωσε ο Πάτεν. 

Ο Τσαρλς Χάνσον, των «Hansons Auctioneers», πρόσθεσε: «Ο Ρέιμοντ αποφάσισε να αποχωριστεί τον τράγο λόγω της ιστορικής του σημασίας. Είναι στα χρόνια της συνταξιοδότησής του και ήθελε να βρει ένα νέο σπίτι όπου θα ήταν πολύτιμο για τις επόμενες δεκαετίες». Το κεραμικό αγόρασε στην δημοπρασία Αμερικανός ιδιώτης, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ από το 1967 μέχρι το 1970. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου εμπνεύστηκε το κεραμικό που κατασκεύασε από τον τράγο με ροζ, κίτρινες και καφέ ρίγες, που ήταν η μασκότ του Βασιλικού Συντάγματος της Ουαλίας.

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM